Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
IMHO do tych co masz dodałbym Sciaenochromis fryeri.

Te rybki jak na mój gust rosną za duże no i są agresywne :mad:

Myślałem że tylko aulonocary podobnego kolory się krzyżują ale jak coś będę rozganiał pejczem ;)

A baniak był w sklepie podpisany 350l :P w takim razie wychodzi że mam 375 hehe dzięki za uwagę:D

Opublikowano
Te rybki jak na mój gust rosną za duże no i są agresywne
To są drapieżniki ale agresywne tylko dla ofiar czyli narybku :) biorąc pod uwagę agresją mbuny to fryeri są jak ciepłe kluchy :).

Akwa 150cm to dla nich minimum i układ z Yello i aulonką jak najbardziej się sprawdzi.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Myślałem że tylko aulonocary podobnego kolory się krzyżują ale jak coś będę rozganiał pejczem ;)

Kolor nie ma zbytnio znaczenia.Najbardziej narazone na "krzyzowki""

sa w obrebie jedenj grupy gatunkowej.

Nie powinienes hodowac wiecej niz jeden gatunek z danej grupy.

Tutaj mozesz sprawdzic ktora nalezy do jakiej grupy.

• Dziękuję 1
Opublikowano
http://www.cichlid-forum.com/articles/mixing_peacocks.php[/url] Tutaj mozesz sprawdzic ktora nalezy do jakiej grupy.

Bardzo ciekawa stronka wielkie dzięki :)

A czy ktoś wie czemu jedna z moich samiczek yellow jest taka wyblakła??

Poza tym wczoraj jedna z moich aulonek sama wykopała sobie mały dołeczek (samica) złożyła ikrę przy pomocy swojej koleżanki która nie wiedziała co się dzieje i nosi ikrę :shock: Baby to jednak są niesamowite :P A samiec (najmniejszy) został zdominowany przez samice siedzi w rogu akwarium i mało je (pobiera jedynie pokarm dla narybku który tylko dla niego sypie)... ma około 4 cm jeszcze się nie wybarwił do końca a samice są większe od niego o 2-3cm... Samce zazwyczaj szybciej rosną od samic ale ten najwyraźniej woli być pantoflem:-x Nie fajnie mieć w akwa stado lesbijek:(

Opublikowano
Nie fajnie mieć w akwa stado lesbijek

Już tak nie przesadzaj nie długo się wszystko pozmienia tylko daj samczykowi trochę czasu Miałem podobną sytuacje z redami samiczki same ze sobą a samiec dostawał bęcki i się zmieniło a teraz są "kochającą" rodzinką :-)

A co do obsady to może jakąś cynotylapie dołożyć np c hara, c mbamba lub c afra jallo reef