acer2244 Opublikowano 13 Maja 2012 #1 Opublikowano 13 Maja 2012 Witam mam takie pytanie. Czy wyżej wymienionym pyszczakom można dawać np. zwykła glistę taką z dworu.??
matejk Opublikowano 13 Maja 2012 #2 Opublikowano 13 Maja 2012 Ja bym chyba nie ryzykował takie dzownice zawierają w sobie dużo tłuszczu i b.dużo białka.Są polecane jako dodatek raz na jakiś dłuższy czas dla dużych pielegnic amerykańskich jako uzupełnienie diety.
elozox Opublikowano 13 Maja 2012 #3 Opublikowano 13 Maja 2012 Glisty zyja w jelitach na dworzu raczej jej nie znajdziesz.. , chodzilo ci o dzdzownice nie myl mbuna np. z karpiowatymi takie robaki sa dobre dla lina czy karasia ale to juz inna tematyka.
Bezprym Opublikowano 13 Maja 2012 #4 Opublikowano 13 Maja 2012 Korzystając z okazji podepne się pod temat.Czy pyszczakom można podawać tzw. ,,mady''?
elozox Opublikowano 13 Maja 2012 #5 Opublikowano 13 Maja 2012 tzn biale robaki? tak samo jak czerwone NIE:confused: (po co takie pytania), nawet drapieznym bym nie dal chocby ze wzgledu na duza ilosc amoniaku, to samo dotyczy ochotki,pijawki i innych przynet wedkarskich.
Bezprym Opublikowano 13 Maja 2012 #6 Opublikowano 13 Maja 2012 Dziękuję z za wyczerpującą odpowiedź, zawsze mnie to zastanawiało ale nie widziałem wątku w tej sprawie.Teraz wiem dlaczego,aczkolwiek w jednej książce akwarystycznej czytałem,że dżdżownice można podawać tylko trzeba je przez kilka dni przytrzymać w sparzonych płatkach owsianych w chłodnym miejscu.Co wy na to?
Rekomendowane odpowiedzi