rudzikyO Opublikowano 9 Maja 2012 #1 Opublikowano 9 Maja 2012 Witam, zbiornik dojrzewa już od ponad tygodnia, zauważyłem ze pływa mi w wodzie strasznie dużo takich jakby hmm... "skórek" przynajmniej tak to wygląda (jakby coś zrzuciło skore i kawałki jej ktoś wrzucił do akwarium) przezroczyste podchodzące w biel kawałki. Troszkę nieudolny opis jeśli nie jest to znany problem i będzie ciężko z identyfikacja to postaram się zrobić jutro zdjęcia jakieś. Tak czy siak moje pytanie brzmi czy wiecie może co to jest? czy to zniknie? 150x40x40 zew hw 304b z uv wypelniony ceramika (lampa wlaczona caly czas) wew aquael cirq 1500 Pozdrawiam Dawid
marek_z_81 Opublikowano 10 Maja 2012 #2 Opublikowano 10 Maja 2012 To są kolonie bakterii, normalne przy dojrzewającym filtrze. Jak osiądą to przestanie to pływać po całym akwarium. Poszukaj na forum o tym, było wielokrotnie.
rudzikyO Opublikowano 10 Maja 2012 Autor #3 Opublikowano 10 Maja 2012 Dziekuje, nie czytalem nic na ten temat bo nie wiedzialem co szukac :-) dziekuje za pomoc temat do zamkniecia.
Rekomendowane odpowiedzi