ciupis Opublikowano 15 Kwietnia 2012 #1 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Jak w temacie ,chciałbym się dowiedzieć o diecie żywieniowej saulosi,czy karmic je tylko płatkami na bazie roślinnej czy urozmaicać żywym,jakim konkretnym pokarmem karmić ,proszę o podanie przykładów pokarmów,pozdro
gonia Opublikowano 15 Kwietnia 2012 #2 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja moje saulosi karmę :rano malawi płatki ,potem przed południem tetra phyll,po południu cichild color ,a na kolację spirulina granulat moczona 10 min przed podaniem i chyba nie narzekają ,ja w sumie nie jestem z tych co karmią rybki raz dziennie :)Raz w tygodniu widłonogi i raz na 2 tygodnie serca wołowe choć do serc nie jestem przekonana bo ponoć nie powinny ich jeść.
Slawek-meszek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 #3 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Raz w tygodniu widłonogi i raz na 2 tygodnie serca wołowe W ogóle nie powinieneś dawać serc wołowych ,chciałbym się dowiedzieć o diecie żywieniowej saulosi,czy karmic je tylko płatkami na bazie roślinnej czy urozmaicać żywym Karmić powinieneś pokarmami urozmaiconymi tj roślinnymi jak i mięsnymi i dwa razy w tygodniu coś mrożonego np wodzień, kryl Możesz karmić trzy razy dziennie w takiej ilości żeby nie zostawało na dnie Sam wiesz że ryba nie przekarmiona to zdrowa rybka Co do jakości pokarmów to polecam naturefood plant lub cichild, spirulina osi Ale to Ty juz zdecydujesz jakie kupisz pokarmy
ciupis Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor #4 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Prosiłbym o konkretne napisanie nazwy pokarmów płatkowych,bo na rynku jest baaardzo duży wybór różnych firm
Slawek-meszek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 #5 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Samych pokarmów płatkowych ogólnie jest mało firma OSI to generalnie płatkowe osi flakes (miesny) osi spirulina (podawać codziennie) masz jeszcze inne firmy te niby gorsze Tropical Malawi , JBL Novo Malawi i inne Nie wiem dlaczego chcesz tylko płatkowe
ciupis Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor #6 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 nie chcę tylko płatkowego,mam zamiar kupić Tropical Spirulina 36%,Tropical Malawi lub hikari cichild,z tych płatkowych wybiorę dwa,które lepsze???a żywy mam w domu jak narazie ochotkę ale czytałem że nie nadają się do malawi,dlatego kupię coś innego
Slawek-meszek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 #7 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 To jak juz się zdecydowłeś na Spiruline Tropicala, Hikari Sinking Excel (roślinny) i platkowy Osi flakes Mrozone to zkaup sobie to co pisałem wczesnieje A ochotki to nie podawaj
ciupis Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor #8 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 a jakieś płatki z dodatkiem krylu??? dodatkowo bede co jakiś czas dawał tabletki dla glonojadów
nabe Opublikowano 15 Kwietnia 2012 #9 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Płatki są z Sery. Kryl zawiera też sera granu red, dainichi ultima krill i na pewno cokolwiek z krylem w nazwie Unikajcie bialkowych pokarmów nie pochodzących od ryb lub wodnych bezkręgowców. Różne robale typu ochotka też się nie nadaja. O karmieniu pyśków można poczytać w FAQ. Saulosi nie jest jakimś wyjątkiem.
ciupis Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor #10 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Po ogólnym pozostało mi jeszcze tropical ichtiovit i biovit,można od czasu do czasu pysiom rzucić???
Rekomendowane odpowiedzi