Luk Opublikowano 13 Kwietnia 2012 #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Czy myślicie że za takie pieniądze to może być F2 http://allegro.pl/ps-saulosi-f2-malawi-bielsko-biala-i2267564919.html
CoolPhone Opublikowano 13 Kwietnia 2012 #2 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 To są ryby od kolegi z forum, nie masz się czego obawiać.
paputek25 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 #3 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 tak , myslę bo F1, kupowalem 2 lata temu w znanej hodowli
Piotr_PH Opublikowano 13 Kwietnia 2012 #4 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Moim zdaniem jak najbardziej tak. Dla porównania, Saulosi F1 takiej samej wielkości są do kupienia w jednym ze znanych sklepów za 8 zł sztuka. A swoją drogą, może dopytać samego sprzedającego? To, jeśli się nie mylę, jeden z użytkowników forum - paputek25. [edit] Zanim zdążyłem napisać posta, zainteresowany już sam się wypowiedział
paputek25 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 #5 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Luk , ale zostało mi ich około 10 sztuk, i tak widzę że większość to będą samce, i około 100 sztuk, ale to już takich 1,5- 2cm .
Luk Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor #6 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 A jakiej wielkości rybki bezpiecznie można przeprowadzić do nowego akwarium. I jeszce pytanie czy wszystkie maluszki są po jednych rodzicach?
paputek25 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 #7 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 do nowego ? jeżeli Ci chodzi pustego - nowo- założonego , to jak tylko zbiornik dojrzeje możesz i 1cm wpuścić ..a jeżeli Ci chodzi nowego, w sensie domku dla pysi, i pływają już w zbiorniku dorosłe ryby , to tak bezpiecznie 3 cm wpuścić . Młode moje są po jednym ojczulku i kilku matek . Mam układ 1+4 ( w ostatnim czasie 3 samice jednocześnie inkubowały)
Luk Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor #8 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 To fajnie czy w takim przypadku jak jest jeden ojciec małych a kilka matek to mogą być z jednego źródła, w zbiorniku będzie tylko jeden gatunek, i nie wiem czy muszę brać z innego źródła czy mogą być wszystkie z jednego ojca i innnych mam. Jak by nie patrzył to są kuzyni.
Luk Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor #9 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Czy ktoś doświadczony może odpowiedzieć.
eljot Opublikowano 16 Kwietnia 2012 #10 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 To fajnie czy w takim przypadku jak jest jeden ojciec małych a kilka matek to mogą być z jednego źródła, w zbiorniku będzie tylko jeden gatunek, i nie wiem czy muszę brać z innego źródła czy mogą być wszystkie z jednego ojca i innnych mam. Jak by nie patrzył to są kuzyni. Nie ma to większego znaczenia jeśli nie będziesz tego schematu powielał w nieskończoność
Rekomendowane odpowiedzi