MagMar Opublikowano 10 Kwietnia 2007 #1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Stoje przed dylematem wyboru kubła do mojego 200 litrowego baniaka. Proszę o pomoc co wybrac. W pierwszej kolejności zależy mi aby był BARDZO CICHY Był już poruszany taki wątek ale może uzytkownicy doradzą. Mój wybór padł między: Eheim Classic 2213+ Eheim Ecco 2236 Fluval 305 TetraTec EX 1200 JBL CristalProfi 250 Może sa inne propozycje ??
sabotage Opublikowano 10 Kwietnia 2007 #2 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 HMm ja posiadam 305 w malym pokoiku(13m2) i w ogloe jej nie slychac, zero... Juz duzo glosniej(ale i tak cicho) chodzi wewnetrzny...
MagMar Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor #3 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Własnie ze względu,że akwa stoi przy łóżku potrzebuje cichego. A co powiesz o modelu 404 ?
sision Opublikowano 10 Kwietnia 2007 #4 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Dorzucę tylko, że ja mam Atmana 3338 i wcale go nie słychać. Jestem z niego bardzo zadowolony. To tak, żeby trudniej decyzję było podjąć
MagMar Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor #5 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No to doszedła jeszcze kolejna możliwość Czy uzytkownicy wymienionych filtrów mogliby się obiektywnie wypowiedzieć na temat głosniści ich pracy?
danielj Opublikowano 11 Kwietnia 2007 #6 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 U mnie JBL500 chodzi jakby go nie było Do tego dobry przepływ i pojemność filtracyjna, miałem dla porównania Eheimy 2317 i jednak skłaniam się ku JBL
sision Opublikowano 11 Kwietnia 2007 #7 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ok, to ja się tak na poważnie wypowiem na temat Atmana. Mam go ponad 2 lata. Kupiłem go w sklepie, w którym teraz rurki do brzęczyka bym nie kupił. Nie no, może bym kupił, ale filtra już nie. Chodzi o to, że nie wiadomo, co to za towar. A jednak mój Atman spisuje się świetnie. Przez cały czas użytkowania miałem tylko problem z uszczelką od korka do napełniania kubełka. Czyli jest ok. Jest cichy, to bez wątpienia. To, co chałasuje u mnie to pompa wewnątrz akwa. Kubełek w żadnym wypadku. Jednym słowem - POLECAM
jack_br Opublikowano 12 Kwietnia 2007 #8 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Tak jak danielj polecam JBL ,bardzo cicho i u mnie pracuje.
marcinmarg Opublikowano 12 Kwietnia 2007 #9 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Witam, ja mam TetraTec1200 i przyznaje ze jest glooosny jak dla mnie, reszta w miare ok, pojemnosc i przeplyw niezle.
endrju Opublikowano 13 Kwietnia 2007 #10 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 mam Tetrę Ex700 - jest bardzo cicha, ponadto Eheima Prof.II 2026 - jest cichy (tzn. wszystko jest OK ale głośniejszy od Tetry). Nie ma reguły i jedynej supercichej marki, zależy od egzemplarza Wydaje mi sie że cichość to również kwestia wypełnienia, zabrudzenia (wszystkiego co wpływa na przepływ). Może się mylę. Kup po prostu dobrą markę bo bardziej prawdopodobne że będzie chichy.
Rekomendowane odpowiedzi