Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

splyw do scieku rozwiazany, pewnie gdzies bym znalazl sama zlaczke ale kupilem caly syfon za az 24 zeta ;)

dzieki za podpowiedz:)

teraz udaje sie krotki urlop a pozniej juz zalanie na stale, na razie sump tzn splyw siorbie mi jak sam sku.... ale chyba sobie poradze, chyba musze podniesc rewizje i mocniej zeskosowac - teraz juz rozumiem dlaczego niektorzy inwesuja w zawory bramowe ;)

dzis pobawilem sie z opcja dolotu wody z zaworkiem kropelkowym i wyreguluje juz na gotowo by wstrzelic sie w granice 3-4 lirow na godzine

najwiecej sie nawkurzalem z uszczelnieniem srubunkow od pompy,bo polaczenie metal pvc wymagalo tony teflonu i trzykrotnego odkrecania i poprawiania - nauczka na przyszlosc teraz juz wiem z jakim oporem powinno isc takie polaczenie

pompa omni 25-60 na 3 biegu calkiem zacnie dmucha, na drugim chyba jednak bede musial dolozyc jakis cyrkulator, nie rozumiem czytanych gdzieniegdzie smutkow z trudnoscia z odpowietrzaniem mi to zajelo sekund 5 (zwykle prawa fizyki)

na marginesie szukam synodontis multipunctatus - jakby ktos gdzies widzial najlepiej na slasku to prosze oi info

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jednak okazuje sie, ze w kubelkach cały zatonął - 2 ziarenka jedynie się unosiły

ale była to mała granulacja - podejrzewam, że ten który mam w sumpie 10/20mm za cholere nie zatonie