Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ilość potrzebnego piachu zależy również od ilości kamieni/dekoracji. Jak wiadomo kamienie, zwłaszcza duże, układamy bezpośrednio na "podkładce" (styro, pianka itp) i obsypujemy piachem.

Opublikowano

Mam pytanko do zdrowego zęba ja też mam jeszcze nie aktywną 240 120/40 i mam 30kilo piasku budowlanego i pytanko jaka gruba warstwa jest w zbiorniku bo ja chciałbym mieć około5cm.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wczoraj byłem w Castoramie po piasek i wróciłem bez...

Tak jak wspominano wcześniej były dwa rodzaje Kreisel dekoracyjny i do piaskownicy. Na obu paletach znalazłem rozerwane worki, piasek w nich był bardzo drobny, dosłownie pył. Na workach jest napisana granulacja 0,1 do 1,2.

Czy Wasz piasek z Castoramy też był taki drobny?

Opublikowano
Wczoraj byłem w Castoramie po piasek i wróciłem bez...

Tak jak wspominano wcześniej były dwa rodzaje Kreisel dekoracyjny i do piaskownicy. Na obu paletach znalazłem rozerwane worki, piasek w nich był bardzo drobny, dosłownie pył. Na workach jest napisana granulacja 0,1 do 1,2.

Czy Wasz piasek z Castoramy też był taki drobny?

Nie był ale jest!! Zapdaj 2 x 25kg. z drugiego wora pewnie Ci zostanie 10-15kg na dospyki. Wszystko zależy tak jak napisali koledzy od ilości kamorów.

Przy płukaniu polecam. Jakieś spore sito a do środka pielucha tetrowa po niemowlaku. Porcjuj do płukania po ok 0,5kg. Jak dobrze bedziesz doginał to 25kg w 1h obskoczysz. Przy starcie baniaka jak uruchomisz mechanika to zapodaj zamiast gęstej gąbki watę. Wymieniaj ją przez tydzień codziennie na nową wzruszając przy tym dno.

Ja tak uczyniłem jak wyżej i jestem zadowolony.

http://www.kreisel.pl/katalog_produktow/materialy_uzupelniajace/piasek_kwarcowy_099 koszt za wór jakieś 7.50 zł (+/-30gr)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Czy marmur biała marianna o granulacie 1 mm nadał by się na dno akwarium? Ma ktoś takie podłoże? Nie wiem jak z PH wody po zastosowaniu czegoś takiego.Pozdrawiam!!!