Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to jaki? Ja naprawde nie wiem. Po przejrzeniu kilkunastu tematow mam metlik w glowie. Moj bardzo wstepny plan karmienia to (nazwy podawane z glowy wiec sory za pisownie):

Sniadanie: tropical spirulina superforte 36% lub hikari cichild staple i hikari cichild excel (podchodze do niego bardzo sceptycznie bo jest stosunkowo drozszy a nie wiem czy sklad jest tego wart)

Drugi posilek: shramp-mix (jaka ryba mogr zastopic krewetki i co dodac na wybarwienie, poniewaz watpliwy jest sok z marchwi czy papryka w proszku, zdaniem niektorych); gotowane wazywa

Co drugi dzien: rozwielitka, artemia i ichtiovit (ktore juz mam, naprzemiennie oczywiscie

3 razy w tygodniu (czy rzadziej?) wybarwiajacy: hikari gold lub tropical cichlid color

Co o tym sadzicie. Co wybrac, co wyrzucic, ktore pozycje moga sie pokrywac skladem?

Aha. No i jaki granulat wybrac dla saulosi? Baby, mini?

Opublikowano

Jak dla mnie to wszystko jakieś przekombinowane.

Bedziesz miał w tych 150 litrach pewnie z 5 ryb, jak pokupujesz te wszystkie pokarmy co piszesz + twoje co ci zostały to będziesz miał tego na 4 lata conajmniej.

Nie prościej wywalic wątpliwej jakości ichtiovity rozwielitki i artemie,

za 25 zł kupić naturefood cichlid plant s 45g i do tego cyklopa za 5 zł

Starczy ci to pewnie na 8 miesięcy dla tych 5 ryb.

Opublikowano

No moze i tak ale wszyscy radza najbardziej zroznicowana diete jaka sie da. Wiec nie bede wyrzucac pokaznej ilosci posiadanych pokarmow a moge je stosowac rzadziej.

Dlatego glownie pytam sie jaka baze stosowac i jaki wybarwiajacy?

No i wielkosc granulek.

Edit: Chyba zapytam w innym dziale, bo tu sie już powoli zmienia temat. Czekam nadal na wskazówki.