Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez około 7 miesięcy obserwowałem moje saulosi 2+5 w 112l. W życiu nie polecę pyszczaków z Malawi do tego szkiełka (chociaż głosowałem w ankiecie na 112l) :) nie ważne jaki gatunek, czy 8cm czy 10cm nie ma różnicy. To była istna katorga dla ryb i dla mnie obserwując je. I tak za jakiś czas ta 112 skurczy Ci się w oczach do 20l kuli ;). Kasę za ryby z odłowu bądź F1 przeznacz na większe akwa.

Przepraszam za OT.

Pzdr.

Opublikowano

Akwa będzie większe ale dopiero za kilka miesięcy.

Miałem już w 112l yellowki,saulosi,demasoni tylko zawsze układ każdego gatunku był 1+6 i wszystko było ok.W takim baniaku raczej 2 samcy nie da rady mieć więc temu 1 samcowi trzeba zapewnić więcej samic i oczywiście dobre kryjówki dla inkubujących.

Opublikowano

Haha krawro jak bym widział że jest i źle to bym je oddał.Tylko mówię że trzymałem takie ryby w takim akwa i nikt mi9 nie powie że się nie nadają bo to bzdura.

A akwa na chwilę obecną stoi puste.

Opublikowano

A ja ci powiem , że twoja poprzednia obsada : yellowki,demasoni,saulosi była tragiczna do 112l i 98% osób mających pojęcie o czym mówią też tak napiszą tak więc twoje poprzednie ryby były biedne:-|

Opublikowano

No może poprzednie trochę tak ale teraz będzie jeden gatunek i będzie im dobrze.

Chce żeby miały jak najlepiej.