Jump to content

Duzy problem z Akwarium

szczep85

Recommended Posts

Witam!

Mam pewien problem otóż moje akwarium Wromaku po trochę ponad dwóch latach chyba zaczęło delikatnie puszczać ponieważ blat pod szafką w jednym miejscu napęczniał około 1cm pianka pod akwarium jest całkowicie zduszona :-(

Jako iż będę musiał zrobić na nowo szafkę myśle czy by troszkę baniaczka nie powiększyć :-) i dać 120x50x50 300L :D TYlko jest problem tego typu ze pod obecną szafką mam położone płytki na głębokości 44cm Płytki są o jakieś 2-3cm wyżej od stałej podłogi.I tutaj mam pytanie do osób bardziej doświadczonych czy jeśli szafka nie będzie miała podparcia z przodu na 6cm i długości 120cm może czymś zagrozić ?

Jakie akwarium polecacie aby nie było takich jaj jak z obecnym.

a to mówisz aby podstawy akwa nie ruszać bo obecnie jest 40cm a akwa chciałbym nowe 50cm. Najbardziej martwi mnie ta wolną przestrzeń pod przodem szafki i oto głównie się martwię aby akwa nie poleciało do przodu.

Nowe wieści to nie akwa cieknie tylko woda z pod pokrywy się skrapla tak ze po ściance leciało . I nie będzie większego zbiornika :-( A pokrywę chyba przykleję na sylikon.

Hi,

mialem kiedys 120x40x50(wysokie) postawione na szafce 100x30 tylko blat 4 centymetrowy byl pasujacy pod baniak ktory stal w srodku szafki z przodu i z tylu bylo 5 cm miejsca i po bokach po 10 cm wszystko wytrzymalo i test chwiania tez wytrzymalo, czesto na baniak skakal kot i nic sie nie stalo

ale dla pewnosci mozesz jakos przymocowac do sciany kątownikami

Pozdro Mariusz

No i jednak stało się najgorsze :-( Akwarium na wysokości 2/3 na łączeniu przedniej szyby z boczną cieknie . Najdziwniejsze jest to że sączy się co jakiś czas . Delikatnie ale jednak zauważyłem że przednia tafla jest przesunięta w prawo o jakieś 2-3mm (nie wiedzieć czemu)

Na chwilę obecna spuściłem 80% wody i teraz muszę w trybie ekspresowym zamówić nowe akwa i zrobić szafkę .

Czy akwarium Diversa to dobra jakość???

Czesc

na temat Diversa nie moge sie wypowiedziec u nas ta firma jest nieznana chociaz siedze w aqwarystyce od 9 lat ja uzywam tylko MP moje pierwsze Mp 160L jeszcze do dzis jest aktywne i nie bylo problemow jeszcze, raz sie skusilem za 9 euro na maly baniak 12 litrowy jakiejs innej firmy po 2 latach zacza przeciekac wiec mysle ze oplaca sie pare groszy wiecej dac a miec cos solidnego

Pozdro Mariusz

A mi się wydaje że może mieć na to wpływ ten narożnik spęczniały. Bo pianki można powiedzieć że w ogóle już jej nie ma .

A druga sprawa jest taka że szczerze mówiąc nie wiem jak było jak je kupiłem możliwe że od początku krzywo skleili . Jakoś wcześniej nie zwracałem na to uwagi.

post-8573-14695713203422_thumb.jpg