Jump to content

Czy mi się wydaje czy Inkubuje

szczep85

Recommended Posts

Witam!

Czy mi się zdaje czy ona inkubuje ?

Jestem trochę zaskoczony ponieważ Samice Saulosi przywiozłem w zeszłym tygodniu do akwarium a tu już dwie są takie jak na zdjęciu.Czyżbym miał tak jurnego samca :D że doszły nowe Panny i już dwie załatwione.

Proszę o ocenę :D

post-8573-14695713194815_thumb.jpg

Zależy jak je karmisz, może właśnie zaczęła chudnąć (nie wydaje mi się), mam wrażenie że tak, to jest inkubacja, poznasz po zachowaniu, jeśli nie pobiera pokarmu, chowa się, i możliwe że jest przeganiana przez inne rybki, to na 100% inkubuje. Miałem właśnie tak, wczoraj pierwsze urodziny w moim pierwszym akwa MALAWI (samica ma około 7-8cm). Młode jest chyba jedna, bo tylko tyle dało się zaobserwować, nie odławiałem bo i nie miałem gdzie... Poza tym to jej druga inkubacja, ku memu zaskoczeniu owocna. Nastepnym razem z pewnością odłowię. Choćby do 10L akwa.

bardzo wyraźnie widać że samica inkubuje i to sporo.Wrzuciłbyś zdjęcie sprawcy?

oto on sprawca wielu ciąż :D

niestety samiec nie wiadomo dla czego ale jakoś sie nie wybarwił przez 2lata :-(

ps.czy jest szansa żeby on jeszcze nabrał kolorów?

post-8573-14695713198817_thumb.jpg

Zależy jak je karmisz, może właśnie zaczęła chudnąć (nie wydaje mi się), mam wrażenie że tak, to jest inkubacja, poznasz po zachowaniu, jeśli nie pobiera pokarmu, chowa się, i możliwe że jest przeganiana przez inne rybki, to na 100% inkubuje. Miałem właśnie tak, wczoraj pierwsze urodziny w moim pierwszym akwa MALAWI (samica ma około 7-8cm). Młode jest chyba jedna, bo tylko tyle dało się zaobserwować, nie odławiałem bo i nie miałem gdzie... Poza tym to jej druga inkubacja, ku memu zaskoczeniu owocna. Nastepnym razem z pewnością odłowię. Choćby do 10L akwa.

z tym odławianiem to nie tak łatwo ja muszę wyciągnć wszystkie kamienie co mam po prawej stronie i prawie spuścić cała wodę :-(. A po drugie co z tymi małymi potem zrobić ?

słabo wybarwiony może za słabe źródło z którego pochodzą twoje sauloski.Mój też musiał być ze słabego,ale samice kupiłem z innego i byłem zadowolony tak samo jak z moich ulubieńców maingano:)

samiec http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/040d58e90f9fca70.html#

samica i samiec maingano http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ffc3e694a6a531c.html

o lol to słabo ale podobnie chyba mam u maingano kupiłem 10 jedna padła(od początku była jakaś chyba chora próbowałem ja ratować ale i tak padła:() więc zostało 9 i sądzę że jest min 4 samce:( samice do łagodnych nie należą i też pozajmowały sobie terytoria.Jak pierwszy raz miałem saulosi to było w 112l kupiłem 9 i trafiły się 1:8 tyle że samice bardzo bardzo agresywne może dlatego że dużo kryjówek podobnie jak tu http://www.klub-malawi.pl/index.php/galeria/?g2_itemId=113943

oto on sprawca wielu ciąż :D

niestety samiec nie wiadomo dla czego ale jakoś sie nie wybarwił przez 2lata :-(

ps.czy jest szansa żeby on jeszcze nabrał kolorów?

Może zła dieta. Kup coś z krylem i cos na wybarwienie albo uderz do Prezesa - ostatnio w jakimś poście był przerabiany ten temat i konkretnie z nazwami napisał co i jak. Pozdrawiam