Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Polecam Ci restart. .

Nie dramatyzujmy! U mnie bez tego się obyło, a nie było tak kolorowo!

Odłów chore, witaminy do ogólnego, napowietrzanie na maxa i obserwacja pozostałych!

Będzie dobrze!

Opublikowano

Może i masz rację kolego. Zapewne kolega z problemem kupil pyski z niepewnego źródła . Czytając wcześniejsze przypadki 70 % padnie chyba ze sie nie spóźni. Życzę powodzenia. Trzymam kciuki.

Opublikowano

Dziś i tak nie dam rady muszę kupić filtr. Co do lekarstwa kupuje to co polecono,nie znam się na tyle. Podaj nazwę to zamówię koszty nie grają roli.

A rybki kupiłem od dobrego hodowcy. Bardziej to rybki startowe ze sklepu.

Opublikowano

Mam zbyt male doświadczenie z chorobami wiec nie bede sie zgrywał. Zobacz wątek " Dziura w ciele Pseudotropheus Saulosi" A jak to nie pomoże to uderz privat do Makoka albo Eliota są naprawde dobrzy i życzliwi. Powodzenia

Opublikowano

Dzięki za miłe słowa ale nie jestem specjalistą od chorób a z tą spotykam się pierwszy raz. Osobiście zastosowałbym kurację z linku chorym rybom (kotnik), pozostałym podawał witaminy, pilnował parametrów i obserwował.

-------

Spróbuj spytać przez PW kolegę o nicku Mutra (coś rzadko zagląda na forum), może coś jeszcze doradzi?

Opublikowano

Niestety kurier jeszcze nie dotarł z zamówieniem i użyłem poleconego mi w akwarystycznym bactoforte i są poprawy, tzn wrzody znikły a dziura się goi. Tylko zamiast wrzodów płetwy troszkę się zniszczyły u tych 2 szt. I zwiększyłem dawki oraz częstotliwość pokarmu z witaminami.

Dziury prawie już nie ma, bactoforte dał rade. Jeden sp. Rock mniej tylko nie wiem czy był chory czy po prostu frontosy były wygłodniałe.

Wielkie dzięki za pomoc pozdro.