eljot Opublikowano 12 Lutego 2012 #31 Opublikowano 12 Lutego 2012 pomyslalem i wode wycisnieta z filtra przelalem przez wate zeby wlasnie tego gnoju nie dodawac caly syf osiadl na wacie ! No to duży plus
umberto Opublikowano 13 Lutego 2012 #32 Opublikowano 13 Lutego 2012 Aż mi glupio. Dobrze ze o tym pomyslales bo nie wspomnialem o odizolowaniu syfu ! I jak tam sie ma Twój baniak? A raczej pyśki?
wszmpl Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor #33 Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam Pysie ok jedna z samic Saulosi zaczela inkubowac walsnie dzisiaj troche mnie to martwi jak to sie skonczy przy dalej wysokim NO2 bo dalej stoi w miejscu ale czekam dalej... na kamieniach pojawily mi sie jakies dziwne brazowa kropki moge was prosic abyscie zerkneli ! http://www.flickr.com/photos/74025761@N05/6877485829/lightbox/
eljot Opublikowano 14 Lutego 2012 #34 Opublikowano 14 Lutego 2012 na kamieniach pojawily mi sie jakies dziwne brazowa kropki moge was prosic abyscie zerkneli ! Okrzemki nie ma się czym przejmować. 1
umberto Opublikowano 15 Lutego 2012 #35 Opublikowano 15 Lutego 2012 No w końcu wystartował Cierpliwie czekaj. Do tygodnia No2=0
wszmpl Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor #36 Opublikowano 15 Lutego 2012 Czyli okrzemki to dobry znak ?? I signal ze cykl wystartowal
maxi1 Opublikowano 16 Lutego 2012 #37 Opublikowano 16 Lutego 2012 Dobrze że cykl wystartował. Moim zdaniem na początku za dużo chemii a za mało cierpliwości. Gdyby cykl nie wystartował jedyne co bym radził to restart bez żadnych specyfików, tylko uryna i troszkę bakterii, choć przyznam że uryny jeszcze nie stosowałem, używam zazwyczaj wody z innego "starego" akwa tuż przed samą podmianą czyli dosyć brudną. Sam nie stosuję żadnego rodzaju chemii w baniaku przez cały okres jego funkcjonowania, uważam że chemia jest beeeeeee i może tylko zaszkodzić niż pomóc. A jak już ją stosować to na jeden problem jeden specyfik, nie mieszamy, nie kilka naraz bo jeden drugiemu przeszkadza a w tym wszystkim cierpią ryby.
umberto Opublikowano 17 Lutego 2012 #38 Opublikowano 17 Lutego 2012 Najstarsza metoda i najlepsza. Wystartowalo w koncu Pozdrawiam Kolege o podobnych pogladach.
wszmpl Opublikowano 2 Marca 2012 Autor #39 Opublikowano 2 Marca 2012 Witam Chcialem wszystkich pomagajacych mi w temacie poinformowac ze baniak dojrzal i obylo sie bez strat w Pysiach uffff..... dodaje zdjecie swojego baniaczka Pozdr i dzieki za pomoc !!! http://www.flickr.com/photos/74025761@N05/6801327448/lightbox/
maxi1 Opublikowano 5 Marca 2012 #40 Opublikowano 5 Marca 2012 szczerze zalecam Ci przy kolejnym starcie baniaka postępować jak w moim poście wyżej. Jak najmniej chemii a jak najwięcej cierpliwości z małym dodatkiem moczu Prawdę mówiąc dziwię się że ryby przeżyły, ale z drugiej strony to bardzo się cieszę pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi