aarset Opublikowano 20 Września 2012 #21 Opublikowano 20 Września 2012 Cały czas myślałem nad czarną folią z zewnętrznej strony, ale teraz wpadł mi do głowy pomysł z czarnym spienionym PCV od środka na sylikonie. Dobry to pomysł?Ten pomysł jest już od dawna stosowany, zresztą z bardzo dobrym skutkiem. Jak dokładnie przytniesz PCV to wcale nie trzeba przyklejać, wystarczy wcisnąć pod wzmocnienie.
karadeniz Opublikowano 20 Września 2012 #22 Opublikowano 20 Września 2012 Cały czas myślałem nad czarną folią z zewnętrznej strony, ale teraz wpadł mi do głowy pomysł z czarnym spienionym PCV od środka na sylikonie. Dobry to pomysł? Z PCV od środka zapewne będzie lepszą głębia. Można tez pięknie przy pomocy owego spienionego zrobić maskownice na mechanika. PCV ma to też swe minusu. Przyssawek do niego nie przyczepisz na dłużej (no chyba, że mechanika przyczepisz do bocznej szyby i skitrasz np. za maskownicą). Jest też problem z czyszczeniem go z glonów. Ja bym nie kombinował i zapodał folię na zewnątrz baniaka oraz ew. na któryś bok jeśli akwa stoi w rogu. Jak dobrze ustawisz odłyśnik /odbłyśniki (nie wszyscy je stosują) to głebię całkiem miłą można osiągnąć. GL;)
eljot Opublikowano 20 Września 2012 #23 Opublikowano 20 Września 2012 Ja z czyszczeniem pcv nie mam żadnego problemu (wystarczy szorstka gąbka do naczyń). Co do mechanika to zawsze miałem go na bocznej szybie.
nightdream Opublikowano 21 Września 2012 #24 Opublikowano 21 Września 2012 A ja i tak obstaje przy folii wklejonej od środka. Mam już tak blisko rok i nic się nie dzieje:) Wystarczy trochę więcej pracy...
CoolPhone Opublikowano 1 Października 2012 #25 Opublikowano 1 Października 2012 Czy grubość 3mm czarnego spienionego pcv na tło wystarczy? Nie będzie się odkształcać?
aarset Opublikowano 1 Października 2012 #26 Opublikowano 1 Października 2012 Czy grubość 3mm czarnego spienionego pcv na tło wystarczy? Nie będzie się odkształcać?Wystarczy.
dzidek1985 Opublikowano 1 Października 2012 #27 Opublikowano 1 Października 2012 Podłączę się pod temat. Nie wiecie gdzie w Krakowie lub okolicach kupię czarne spienione PCV? I jak je najlepiej przymocować na zewnątrz baniaka?
adamg567 Opublikowano 2 Października 2012 #28 Opublikowano 2 Października 2012 Podłączę się pod temat. Nie wiecie gdzie w Krakowie lub okolicach kupię czarne spienione PCV? Ja kupowałem tu: http://tplast.pl/ Podałem konkretny wymiar i taki otrzymałem :-) A tu mam jeszcze nr gg do gościa u którego kupowałem swego czasu białe pcw - ale nie wiem czy dalej działa: 2943553
przemek wieczorek Opublikowano 3 Października 2012 #30 Opublikowano 3 Października 2012 Chcesz mieć fajny efekt głębi Zrób akwarium o szerokości 90-100cm
Rekomendowane odpowiedzi