Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przynioslem dzis do domu troche kamieni i mam pytanko czy beda sie nadawac,szczegolnie te rudawe i ten zoltawy.Pozdrawiam

post-11797-14695713190456_thumb.jpg

post-11797-14695713190569_thumb.jpg

post-11797-14695713190707_thumb.jpg

post-11797-14695713191326_thumb.jpg

Opublikowano

W/g mnie to są wapienie,a ten ostatni to wapień czerwony twardy.Mam taki w akwa i wygląda dobrze.Na początku leciutko zabarwił mi wodę,ale to kwestia jednego góra dwóch dni.

Opublikowano

u mnie sie moczy 2 dzien i nic nie barwi:) zauwazylem ze miejscami na niektorych czerwonych sa takie mieniace sie plamki pod swiatlem hmm zastanawiam sie czy wkladac te czerwone,troche sie boje:P mozesz zapodac fote twojego dla porownania?

Opublikowano

A jak dla mnie to są piaskowce (choć geolog ze mnie jak.....;)) To mieniące się to mogą być kryształki kwarcu. IMHO śmiało pakuj jak ci się podobają.

Opublikowano

wlasnie tak myslalem ze to moze byc cos z kwarcem :) wolalem zapytac jeszcze kogos:D a mam tego tony do przebrania:D wiec poki co dodam te do filipinskiego a pozniej moze wymienie filipinski:D ale jak narazie fajnie zarasta niestety brazem:P

Opublikowano

Jest taka piosenka "Dziewczyny lubią brąz" :-)

Powiem szczerze mam jasne tło piaskowca w środku i też mam zarośnięte brązem i jestem bardzo zadowolony ale czekam dalej a nóż......... :-)

Opublikowano

alez ja nie mowie ze mi sie nie podoba tyle ze moglo by zaczac falowac:D a jakies przeswity zielonego sa:D zobaczymy jak na nowych kamolach sie cos pojawi