tasi0r Opublikowano 27 Stycznia 2012 #1 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam . Jestem na etapie zakładania akwa. Akwarium dojrzewa, a ja pomału przymierzam się do zakupu ryb. Akwarium - 500 litrów - 200x50x50 . Do wyboru mam dużo gatunków. Proszę was o pomoc w doborze obsady.Skład i ilość. Ryby które mogę kupić :ryby 4-6cm. Cynotilapia Afra Pulpican Labidochromis Caeruleus Pseudotropheus Saulosi Pseudotropheus Socolofi Pseudotropheus Acei Pseudotropheus Elongatus Mpanga Metriaclima Estherae Red Red Metriaclima Lombardoi Pseudotropheus Elongatus Neon Spot Cynotilapia Afra White Melanochromis Auratus Nimbochromis Venustus Labidochromis Hongi Red Top Melanochromis Maingano Pseudotropheus Aci Ngara White Tail Pseudotropheus Socolofi Albinos Pseudotropheus Demasoni Pseudotropheus Chewer Alunocara Fire Fisch Cyrtocara Moori Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
eljot Opublikowano 27 Stycznia 2012 #2 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Wybierz z tej gamy 1 gatunek który musi być wtedy pomożemy dobrać resztę.
nightdream Opublikowano 27 Stycznia 2012 #3 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Osobiście proponuje Acei, Hongi Red Top i Red Red'y - wszystko w haremach powiedzmy po 6-8 szt
Slawek-meszek Opublikowano 27 Stycznia 2012 #4 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Pomyś może o metraclima zebra chilumba luwino reef,P.acei , Hongi oczywiście i red redy mozna dla odmiany koloru ewentualnie może Labeotropheus trewavasae
Rekomendowane odpowiedzi