Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Napowietrzacz mam osobny, a tą rurkę z ATMANa mam wyjętą.

Zastanawiające jest że ogólnie chodzi cicho, ale raz na jakiś czas (3-4h) zaczyna głośno buczeć przez 2-3 min. a potem znowu jest ok.

Wcześniej wszystko było ok.

Wcześniej..a ile już go masz czasu? Mi nie chodziło o rurki od atmana ,ja sam przeróbki zrobiłem rurek od aquaszuta na gorąco,to zasada odkurzacza rura ssąca czym dłuższa tym lepiej ciągnie..

--

a u mnie problem się rozwiązał zadzwoniłem do Aquael-a i w przeciągu 3 dni wyślą mi nowy wirnik który najprawdopodobniej się wyrobił. Jestem w szoku, że nie wymagają dowodu zakupu żadnych kopii gwarancji itd. Za coś takiego DUŻY + dla tej firmy. Jak dostanę wirnik i go wymienię to napiszę czy to było winą głośnej pracy!

Nie obraz się ale mam spore zastrzeżenia do filtrów AQUAEL ,co do jakości,wydajności i ceny ..Wiele osób mi się na nie skarży...

Opublikowano
Nie obraz się ale mam spore zastrzeżenia do filtrów AQUAEL ,co do jakości,wydajności i ceny ..Wiele osób mi się na nie skarży...
Używam i używałem wielu filtrów tej firmy i nigdy się nie zawiodłem, Co do ceny to zawsze mogłaby być niższa:)
Opublikowano
Używam i używałem wielu filtrów tej firmy i nigdy się nie zawiodłem, Co do ceny to zawsze mogłaby być niższa:)

Witaj Wilczy bracie;)Ja mam zaufanie do Aquaszuta 750 i Atmana 203 turbin oraz zewnętrznych JBl ..Odpowiednia jakość za niewielkie pieniądze..

Opublikowano

Ja również posiaadm at-203. Odkąd go mam, ciągle ten sam problem. Raz w dniu musze go wyłączyc z pradu, właczyc i wtedy przez jakies 10-15s wylatują bąbelki powietrza(i to jest chyba to "pierdzenie", czasem sam wypusci troche powietrza). Nie mam pojecia, skąd sie one biorą, bo nie mam żadnego napowietrzacza, rurka nie jest podłaczona. Żyć z tym musze, ale jakos nie podobają mi sie wieczne bąbelki powietrza :( A co podmiane dokładnie go odpowietrzam.

Opublikowano
Ja również posiaadm at-203. Odkąd go mam, ciągle ten sam problem. Raz w dniu musze go wyłączyc z pradu, właczyc i wtedy przez jakies 10-15s wylatują bąbelki powietrza(i to jest chyba to "pierdzenie", czasem sam wypusci troche powietrza). Nie mam pojecia, skąd sie one biorą, bo nie mam żadnego napowietrzacza, rurka nie jest podłaczona. Żyć z tym musze, ale jakos nie podobają mi sie wieczne bąbelki powietrza :( A co podmiane dokładnie go odpowietrzam.

A gąbkę też jak nakładasz na rurkę od turbiny dokładnie namaczasz wodą ?Nie wiem co robicie bo ja z nimi nigdy problemów nie miałem a cały czas z napowietrzaniem chodzi...

--

Tak na marginesie masz msobo..hm..:)Mam słabość do nich..:)Też masz problem z rozmnażaniem bo wielu o tym pisało?One potrzebują osobnego zbiornika i spokoju a wtedy ...;)

Opublikowano

Tak, namaczam dokładnie. Praktycznie codziennie musze go odpowietrzyc, tzn wyłaczeniem i właczeniem :)

Msobo jeszcze małe :) Teraz dopiero widze, że samczyk ma delikatnie fioletowy pyszczek.

Opublikowano
Tak, namaczam dokładnie. Praktycznie codziennie musze go odpowietrzyc, tzn wyłaczeniem i właczeniem :)

Msobo jeszcze małe :) Teraz dopiero widze, że samczyk ma delikatnie fioletowy pyszczek.

Podawaj im raz dziennie Hikari marine-S-,choć to pokarm dla morskich maluchów możesz mi zaufać..Ja miałem w 240l. 2 dorosłe samce i około 10 samic..Efekt był niesamowity,każdy kto zobaczył podziwiał "moje dzieci";)

Opublikowano
Aquaszuta 750 i Atmana 203 turbin oraz zewnętrznych JBl ..Odpowiednia jakość za niewielkie pieniądze..

Aquaszut to klon aquaela lub odwrotnie cenowo też :) cenowo i jakościowo podobnie wychodzą kubły JBL i aquaela, no jeśli chodzi o At203 to cena adekwatna do jakości ;)

Opublikowano
Aquaszut to klon aquaela lub odwrotnie cenowo też :) cenowo i jakościowo podobnie wychodzą kubły JBL i aquaela, no jeśli chodzi o At203 to cena adekwatna do jakości ;)

Mimo to zostanę przy swoim.Wielu ludziom je poleciłem i mi dziękują bo są zadowoleni...Więc ze spokojnym sumieniem mogę polecić..