ciipek Opublikowano 10 Stycznia 2012 #1 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam .Jaką obsadę proponujecie do tego akwarium?? Myślałem za naradą kolegi z forum makok nad A,maylandi lub A.hueseri . Czy mógłbym trzymać je razem ?? i czekam na inne propozycje. pozdrowienia Cyprian
makok Opublikowano 10 Stycznia 2012 #2 Opublikowano 10 Stycznia 2012 nie mógłbyś bo będą się krzyżować albo albo
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2012 #3 Opublikowano 10 Stycznia 2012 No ja aulony, nawet małej, nie dał bym do akwa o wysokości 30 cm. Odlicz kilka cm na piach i kilka od góry bo nie nalejesz do pełna i wiele nie zostaje. Osobiście dałbym tam jednogatunkowo Melanochromis interruptus.
makok Opublikowano 10 Stycznia 2012 #4 Opublikowano 10 Stycznia 2012 ta aulona nie jest większa od paczki fajek... więc czemu nie - ale w tym akwa cokolwiek nie dasz to tylko jednogatunkowo
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2012 #5 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ale jest dwa razy większa (wyższa;)) od melano tej samej długości No i pływa po całym akwa a nie buszuje w skałach i bezpośrednio nad nimi.
makok Opublikowano 11 Stycznia 2012 #6 Opublikowano 11 Stycznia 2012 nich Ci będzie choć jest zapewne łagodniejsza od melano
Perez666 Opublikowano 11 Stycznia 2012 #7 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Przy mbunie coś się będzie dziać w tym szkiełku, przy aulonach mógłby złapać doła Jakbyś miał obycie z pielęgnicami malawijskimi, to poleciłbym demasoni do tego akwa.Jeśli nie masz, to interruptus jak polecił eljot, bądź nieśmiertelne saulosi...ewentualnie jeszcze M.sp.membe deep.
ciipek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor #8 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Podacie jakieś przykłady za i przeciw aby były w nim A.hueseri lub a.Maylandi?? bo z niebieskimi i żółtymi rybami mi się troszkę znudziło (saulosi)
makok Opublikowano 11 Stycznia 2012 #9 Opublikowano 11 Stycznia 2012 podobają się? jak tak to masz największe za a jak nie, to masz największe przeciw hihi co więcej chcesz usłyszeć? nikt przecież za Ciebie nie zdecyduje
Perez666 Opublikowano 11 Stycznia 2012 #10 Opublikowano 11 Stycznia 2012 To może ja wypunktuję "przeciw", a co tam 1.Niski baniak 2.Mała głębia baniaka 3.Tylko dwie ładne ryby w akwa 4.No i nudaaaa
Rekomendowane odpowiedzi