krzysiekkk Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor #11 Opublikowano 10 Stycznia 2012 ja wiem czy przerybienie 5x lombardi 5x elongatus empanga 8x crabro 8xdemasoni 5x auonocara calico 5x metriaclima red red plus gibiceps dwa glonojady kilka kiryskow 4x barwniak czerwonobrzuchy 4 kosiarki i 4 brzanki pieciopregie
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2012 #12 Opublikowano 10 Stycznia 2012 5x lombardi 5x elongatus empanga 8x crabro 8xdemasoni 5x auonocara calico 5x metriaclima red red plus gibiceps dwa glonojady kilka kiryskow 4x barwniak czerwonobrzuchy 4 kosiarki i 4 brzanki pieciopregie Mam nadzieję że żartujesz ?:roll:
krzysiekkk Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor #13 Opublikowano 10 Stycznia 2012 z czym? za duzo ich mam?
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2012 #14 Opublikowano 10 Stycznia 2012 8x crabro Stanowczo zbyt duże na ten zbiornik 8xdemasoni 5x auonocara calico Całkowicie odmienna dieta plus gibiceps dwa glonojady kilka kiryskow 4x barwniak czerwonobrzuchy 4 kosiarki i 4 brzanki pieciopregie A to nie ten biotop i totalnie inne warunki środowiskowe.
krzysiekkk Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor #15 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Stanowczo zbyt duże na ten zbiornik http://www.akwarium.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=759:maylandia-crabro-pyszczak-szersze&catid=71:pielgnice-afrykaskie-jezmalawi&Itemid=122 dlaczego zbyt duze 12 cm Całkowicie odmienna dieta demasoni roslinozerne a z tego co mi mowiono to calico tez A to nie ten biotop i totalnie inne warunki środowiskowe. wiem ale zostaly mi ze starego akwarium to ich nie wyrzuce
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2012 #16 Opublikowano 10 Stycznia 2012 No lepiej je oddać niż mają zostać pozabijane, lub męczyć się w nieodpowiednich warunkach. (dla brzanek max ph to bodajże 7,1)
makok Opublikowano 10 Stycznia 2012 #17 Opublikowano 10 Stycznia 2012 ja też lubię zupę rybną... ale dosłownie, bez sarkazmu, taką gotowaną... wrzucam tam różne ryby i przeważnie jest smaczna... tajemnica dobrej zupy rybnej to: - dobra zupa rybna to zupa ugotowana na bazie kilku gatunków ryb - aby zupa nie byłą mętna należy usunąć skrzela - mętności zupy rybnej można uniknąć wyjmując głowę ryby po 25 min gotowania - oczy i skrzela ryby sprawiają, że zupa jest gorzka - w celu zlikwidowania bagiennego, nieprzyjemnego zapachu należy obłożyć rybę cebulą i pozostawić ją w takim stanie jeden dzień lub namoczyć w mleku a ja się poważnie waham czy dodać harem 1+2, jako szósty gatunek do mojego przepastnego 720l normalnie jakiś dziwny jestem
zdrowy_zab Opublikowano 10 Stycznia 2012 #18 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Całkowity mix, zupa ryba, pomyliły Ci się biotopy, tyle.
nabe Opublikowano 10 Stycznia 2012 #19 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Gatunkami można by z powodzeniem obdzielić trzy akwaria. I to jest najlepsza droga. Napowietrzanie to tylko jeden z twoich problemów, o czym niestety szybko sie przekonasz. Bardzo gorąco zachęcam do wydania komuś części ryb.
krzysiekkk Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor #20 Opublikowano 11 Stycznia 2012 makok dziekuje ale jak bede chcial zupe to wejde sobie na inne forum a tu mam inne sprawy jesli wiec nie masz nic w temacie lepiej nie pisz. sa to narazie mlode pyszczaki i dopiero dobieram obsade wiec i tak nie wszystkie zostana. to jezeli 36 rybek to zaduzo na 450 litrow to ile ma ich byc? bo kazdy mowi co innego. mowiono mi ze kupic na poczatek wiecej a pozniej z tego dobierac obsade.
Rekomendowane odpowiedzi