eljot Opublikowano 12 Stycznia 2012 #51 Opublikowano 12 Stycznia 2012 zatem jest nadzieja Pozostaje trzymać kciuki
krzysiekkk Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor #52 Opublikowano 12 Stycznia 2012 wiecej wiary eljot;) dobrze trzymacie te kciuki dzisiaj wydaje kosiarki a jutro barwniaki czerwonobrzuche wyjada. a nawet mysle nad piaskiem ale to jeszcze potrwa narazie nie ruszam czekam jak mi sie male wykluja no i nie dowiedzialem sie co za rosluiny w tym malawi sa. i czy do weza mi piachu nie bedzie ciaglo
eljot Opublikowano 12 Stycznia 2012 #53 Opublikowano 12 Stycznia 2012 BRAWO i czy do weza mi piachu nie bedzie ciaglo Kwestia treningu możesz też odmulaczem ale musi być długi.
krzysiekkk Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor #55 Opublikowano 12 Stycznia 2012 myslalem ze macie juzjakies sprawdzone. woda podmieniona kosiarek nie mam mam nadzieje ze glon na szybach mnie teraz nie zezre. powoli zmiany sie czynia
krzysiekkk Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor #56 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Czy taki piasek bedzie dobry http://allegro.pl/bialy-piasek-kwarcowy-wysylka-w-24h-atest-pzh-i2036460671.html chcial bym zeby byl jasny bialy i czy ew nim beda roslinki rosly. i ile go potrzebuje.
Piter73 Opublikowano 17 Stycznia 2012 #57 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Czy taki piasek bedzie dobry http://allegro.pl/bialy-piasek-kwarcowy-wysylka-w-24h-atest-pzh-i2036460671.html chcial bym zeby byl jasny bialy i czy ew nim beda roslinki rosly. i ile go potrzebuje. Witaj,na tym jasnym raczej ryby będą płochliwe a granulacja za mała na roślin korzenie...Odradzam..Ale wybór do Ciebie należy.....:)pozdrawiam
krzysiekkk Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor #58 Opublikowano 17 Stycznia 2012 no to wszyscy daja do malawi bialy i ze taki ma niby byc. a wlasnie trak mi sie wydawalo ze w piasku nie bedzie chcialo rosnac.
makok Opublikowano 17 Stycznia 2012 #59 Opublikowano 17 Stycznia 2012 nie wszyscy - ja nigdy nie dawałem białego a to zdjęcie z poprzedniej strony zawiera piasek w granulacji 0.5 do 1.2mm i wszystkie malawijskie rośliny w nim rosną - wszystko kwestia oświetlenia i wody
Piter73 Opublikowano 17 Stycznia 2012 #60 Opublikowano 17 Stycznia 2012 nie wszyscy - ja nigdy nie dawałem białego a to zdjęcie z poprzedniej strony zawiera piasek w granulacji 0.5 do 1.2mm i wszystkie malawijskie rośliny w nim rosną - wszystko kwestia oświetlenia i wody Zbyt dużo w "malawi" roślin nie ma Makok:) Gdy pisałem "Wszyscy" nie miałem Ciebie na myśli kolego;) -- no to wszyscy daja do malawi bialy i ze taki ma niby byc. a wlasnie trak mi sie wydawalo ze w piasku nie bedzie chcialo rosnac. W piasku to rosnie dobrze vallisneria gigantea i do malawi pasuje.Bo inne anubiasy ,paprocie itd to raczej korzeni w ziemi nie mają.. -- nie wszyscy - ja nigdy nie dawałem białego a to zdjęcie z poprzedniej strony zawiera piasek w granulacji 0.5 do 1.2mm i wszystkie malawijskie rośliny w nim rosną - wszystko kwestia oświetlenia i wody Makok w naszej twardej wodzie raczej wiele nie rośnie,wiesz o tym.. -- no to wszyscy daja do malawi bialy i ze taki ma niby byc. a wlasnie trak mi sie wydawalo ze w piasku nie bedzie chcialo rosnac. Sam zdecyduj i oceń jaki piasek chcesz u siebie.Wiedzę na czynach opieraj;)
Rekomendowane odpowiedzi