Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mholek, witaj,

zacznę od tego że zdecydowanie zalałbym to drugie akwarium i oświetlił je żarnikiem hqi 70W + jedną świetlówką dla podbarwienia koloru - w przypadku tego czarnego piachu z allegro, o którym myślisz będzie idealnie, a ryby wyeksponujesz w ten sposób najlepiej ;)

nie jest prawdą że pyszczaki wymagają ciemnych nor

wielokrotnie miałem silne oświetlenie i to moim zdaniem nie one determinuje płochliwość tylko parametry wody ;)

do tego większego akwa dałbym saulosi i red reda - pomarańczowe samice i biały samiec będą doskonałe jako uzupełnienie saulosków - oczywiście w minimalnych haremach 1+3

raczej nie znajdziesz ryby czerwonej tak małej żeby weszła do tych zniorników - jak np copadichromis borylei kadango - on jest za duży

zaraz pojawią się głosy że red za duży i do 240 rzeczywiście, ale nie do baniaka 100x70x45cm - moim zdaniem dałby radę wyśmienicie ;)

redy kupuj z dobrego źródła bo bywają nieczyste

--

malawi_hqi_test.png

malawi_belka_test_dzien.png

prawda że jest różnica? :P

Opublikowano

Redy kup z kilku źródeł nie jednego.

--

copadichromis borylei kadango nadaję się jedynie do dużego zbiornika ,najlepiej jednogatunkowego wtedy w dużym stadzie prezentuje się pięknie.To nie mbuna więc z ilością skał w zbiorniku nie przesadzaj..

Opublikowano
Redy kup z kilku źródeł nie jednego.

--

copadichromis borylei kadango nadaję się jedynie do dużego zbiornika ,najlepiej jednogatunkowego wtedy w dużym stadzie prezentuje się pięknie.To nie mbuna więc z ilością skał w zbiorniku nie przesadzaj..

o nim nie ma mowy, to był przykład czerwonej ryby, rozumiem że tylko chciałeś wtrącić swoje? :P

koleżanka właśnie stawia mbunę - przeczytaj jeszcze raz ;)

bo niewątpliwie aulonocary odpadły ;)

nie ukrywam się - poprostu tak lubię i już

peace

Opublikowano

ja też na spokojnie - więc peace :)

dzisiaj poprostu napisałem już 11 podobnych postów i za 12 razem włączył mi isę sarkazm ze szczyptą zniecierpliwienia, ale zaraz przerwa to ochłonę :D:lol:

Opublikowano
makok proszę Cię...15cm ryby do 100cm akwa?Głębia w tym wypadku niczego redom nie daje.

Absolutnie nie wpuszczaj tam redów!

a jeszcze nie tak dawno redy były modne w baniakach 240l :P dwugatunkowo :D

a to Ci dopiero ;)

jak uważacie :P ale coś te tendencje na forum idą w kierunku niedorybienia ;)