swierku_wawa Opublikowano 21 Marca 2007 #1 Opublikowano 21 Marca 2007 Witam mam pytanie. mam pysie juz jakiś czas kupiłem małe i nadchodzi chwila żeby rozpoznać samce i samice. prosze o pomoc mam takie pysie jak: Pseudotropheus demasoni, Melanochromis cyaneorhabdos "Maingano", Melanochromis exasperatus Labidochromis caeruleus "yellow" Maylandia zebra red-red prosze o pomoc jak je rozpoznać opisy które znalazłem w necie nie dużo mówią i za bardzo mi nie pomagają. pozdro
milc Opublikowano 22 Marca 2007 #2 Opublikowano 22 Marca 2007 Krótko mówiąc, chwila na rozpoznanie płci nadejdzie wtedy, kiedy rozpoznasz płeć, czyli nie ty o tym decydujesz :-) Ile cm mają twoje ryby (każdy gatunek)? milc
kisor Opublikowano 22 Marca 2007 #3 Opublikowano 22 Marca 2007 a co to znaczy półciowy? Może całyciowy? Masz te wszystkie ryby w 200 litrach?
pekael Opublikowano 22 Marca 2007 #4 Opublikowano 22 Marca 2007 Z innego postu swierka http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?p=8942#8942 wynika , ze ma 10 ryb - czyli albo hoduje pary albo przegiął znacząco z podłowiem. Obydwie wersje :? do poprawy chyba , że litraż też juz nieaktualny.
nowy Opublikowano 23 Marca 2007 #5 Opublikowano 23 Marca 2007 Poznasz po pierwszych tarłach w przypadku 1,2,4. Pozzostałych nie znam
Rekomendowane odpowiedzi