Rybie odchody i piasek
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez ziemniak · Opublikowano
Swego czasu miałem fazę na piasek o jak najniższej gradacji. Jednym z minusów takiego rozwiązania jest to, że wodę kryształ uzyskiwałem dopiero po kilku miesiącach, a nie jak w przypadku grubszego po kilku dniach. Ja oprócz watoliny/waty w filtrze nie robiłbym żadnych innych ruchów. Akwarium funkcjonuje, ryby szczęśliwe, bałbym się eksperymentować. -
^ Zdobyć dobre jakościowo te trzy gatunki i gdy podrosną to akwarium wymiata. Szczególnie rdzawy, który niesamowicie mieni się odcieniami granatu. -
Ostatnie zdjęcie najlepsze. Bardzo mi podoba się ten czarny glon. W końcu czarny kontynent -
Przez Mortis · Opublikowano
To bym widział, już nie będę wypisywał szczegółów Saulosi Maingano Rdzwego -
Przez pulpet · Opublikowano
Jak dałeś bardzo miałki piasek, to będzie mąciił. Jeżeli to tylko drobniejsze frakcje, a większość jest trochę grubsza, to daj na wlocie do filtra mocno zbita watę np w obciętej butelce po wodzie . Dość często zmieniaj wkład i może się wyklaruje. Jak nie to wymiana podłoża na grubsze. -
Przez alexinhio10 · Opublikowano
Witajcie. Mam problem. Nie wypłukałem piasku przed włożeniem do akwa, plus granulacja jest niska. Cyrkulator podbija piach do góry i woda jest wiecznie mętna. Filtracja narurowa. 3 wkłady sznurowe, potem matrix i zeolit (1 wylot do akwarium), i na końcu dwa wjłady z węgla (2gi wylot). Nie wiem, czy zrobić pralkę i powsadzać jakieś wkłady gąbkowe, żeby wyłapały piach. Macie jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić ? Z góry dzięki za pomoc. -
Przez Lucjan23 · Opublikowano
Z miłą chęcią, mam wolny garaż to spokojnie mogą nawrzucac kamieni. Kontakt na priv? -
Chyba nie zrozumieliśmy się. Ja tylko proponuję inaczej ułożyć cztery górne kamienie. -
Przez pulpet · Opublikowano
Jak chcesz, mogę Tobie podrzucić ze 150 kilo wapienia podobnego do alpejskiego w różnych rozmiarach. Serwisuje maszyny w kamieniołomie i mam tego do oporu. Będę jechał pod koniec miesiąca do Polski. Mam tego pół piwnicy. Granicę przekraczam w Kolbaskowie, więc jak chcesz, to możemy się jakoś zgrać. Fajny kamień do Malawi.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi