Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
np s.fryeri

--

może i nie buduje, ale potrzebuje miejsce na tarło inne niż mbuniaki i nie zrobi tego pod skałką czy na przedniej szybie.

Szanowny kolego posiadałem swojego czasu młode stado w układzie 2/8 i pięknie się tarły..Na skale piaskowca..:)I z tym miejscem też nie do końca bo aż tak dużo nie było ...To bardzo płodny gatunek i moim zdaniem bezproblemowy..

--

A co mogłabym do mojej obsady dodać wzamian polystigmy?Myslałam, że obsade mam juz ustalona, a Ty mnie troche nastraszyłeś:confused:

Może placidochromis-y electry lub solo albo fossochromis rostratus-y choć duże to cielaczki raczej;)

--

np s.fryeri

--

może i nie buduje, ale potrzebuje miejsce na tarło inne niż mbuniaki i nie zrobi tego pod skałką czy na przedniej szybie.

Kolego nie obraz się ale fryeri to pirat .....

Opublikowano
się tarły..Na skale piaskowca..:)I z tym miejscem też nie do końca bo aż tak dużo nie było

może nie miały gdzie :), to wybrały skały.

Opublikowano
może nie miały gdzie :), to wybrały skały.

Na osiem samic potrafiło pięć nosić...Może to przypadek ,może nie..:)

--

Na osiem samic potrafiło pięć nosić...Może to przypadek ,może nie..:)

Skał było raptem dwie reszta plaża............

Opublikowano
Na osiem samic potrafiło pięć nosić:)

kurcze - trzymam drapieżnika aby eliminować nadmiarowy narybek - jak zacznie się tak, że będę miał problem z narybkiem ale drapieżnika to tylko się pochlastać :)

Opublikowano
kurcze - trzymam drapieżnika aby eliminować nadmiarowy narybek - jak zacznie się tak, że będę miał problem z narybkiem ale drapieżnika to tylko się pochlastać :)

Powiem Ci więcej samce venustus-a ,livingstonii,polystigma, linni potrafią z braku samic swojego gatunku obsłużyć samice z tu opisanych w krótkim czasie..To istne Casanowy..;)Po drugie podczas tarła bywają bardzo agresywne niektóre osobniki wobec innych ryb i samców swojego gatunku...Mimo to mam sentyment do nich bo to wdzięczne rybki i problemów nie przysparzają...