Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oo Eljot i jak mówi Leeri z własnych obserwacji, nie dość że hara toleruje samice w rewirze, to jeszcze spokojnie dogadują się 4 samce w 450l ;)

Opublikowano
A przejrzałaś dokładnie ryby z linku który ci podałem, czy przyjęłaś za pewnik że wszystkie afry mają brzydkie samice ;)http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden%20vissendatabase%20eng/Cynotilapia%20sp%20hara%20Galireya%20eng.html

Eljot juz sprawdzam:confused: Przyznaje bez bicia, ze mnie przejrzałeś:cool: Ale już sie poprawiam i oglądam afry dokładnie:-)

--

Rzeczywście hara jest bardzo ładna!Dziekuje za link-podpowiedż.Problem rozwiazany:D Zdrowie rybek najwazniejsze:p

Opublikowano

Makok, dzięki.mam jeszcze ok 2 m-cy czasu więc moze sie udać.

--

c. borleyi, 5 młodych c. moorii, 5 młodych n. polystigma, 4 młode m. estherae, 10 młode ps. crabro, 10 młode

Do tej obsady dochodzą jeszcze yellowki i cynotilapia ps. hara.Ile z tych kupic młodych?

Prosze napiszcie też , jakie mogą być wielosamcowo?

Napiszcie tez opcje, gdybym zdecydowała się na zakup już dorosłych ryb.Po ile czego...Zaczynam sie rozglądać po sklepach i muszę powoli podjąc decyzję/

Z góry dziękuję za pomoc:) :P

Opublikowano
Z mbuny wielosamcowo możesz spróbować z redzikami i yellowkami.

BTW. Cynotilapia sp. a nie ps. :D

Perez nie smiej sie , ale te redziki to które:(

Ktoś pisał tez o cinotilapi sp.;) hara , ze może być wielosamcowa.Czy w przypadku mojej obsady także?