Jump to content

Membe Deep

Daro W.

Recommended Posts

Witajcie,

Szukam do akwa 420l. stadka Membe Deep. Naczytałem się w internecie o tym, że w Polsce praktycznie nie można dostać prawdziwych Membe. Na ile to jest prawdą? Tak naprawdę szukam ich już od miesiąca i nie mogę znaleźć. Pojawiają się osobniki po 4 - 5zł. za szt. (3-5cm), ale bez wysyłki. Mam również info od hodowcy z Małopolski, że będzie miał te rybki w styczniu. Będzie to pokolenie F1 przywiezione ze Słowacji, 35 zł. za malucha. F1 to F1, więc cena musi być wyższa, ale jaką mam gwarancję, że będzie to prawdziwe membe deep? Czy potraficie mi wyjaśnić jak to poznać? Chciałbym kupić 10szt., więc nie chcę wyrzucić pieniedzy w błoto.

Witajcie,

Szukam do akwa 420l. stadka Membe Deep. Naczytałem się w internecie o tym, że w Polsce praktycznie nie można dostać prawdziwych Membe. Na ile to jest prawdą? Tak naprawdę szukam ich już od miesiąca i nie mogę znaleźć. Pojawiają się osobniki po 4 - 5zł. za szt. (3-5cm), ale bez wysyłki. Mam również info od hodowcy z Małopolski, że będzie miał te rybki w styczniu. Będzie to pokolenie F1 przywiezione ze Słowacji, 35 zł. za malucha. F1 to F1, więc cena musi być wyższa, ale jaką mam gwarancję, że będzie to prawdziwe membe deep? Czy potraficie mi wyjaśnić jak to poznać? Chciałbym kupić 10szt., więc nie chcę wyrzucić pieniedzy w błoto.

kupowałem w czerwcu u Fuljera membe za 20 zl/sztuka F1 (to samo zrodlo ktore podales), sa to prawdziwe membe na razie jeszcze sie u mnie nie wytarly. z "polskimi" membe mam zle doswiadczenia u malych ryb nie poznasz czy to membe czy nie dopiero jak sie zaczna wybarwiac

jesli jestes z poludnia uderzaj bezposrednio

http://www.akvariumonline.sk/811-metriaclima

Jestem z Płd - Zach. Bliżej mi do Czech, ale wiem, że Malawian wozi rybki ze Słowacji i wystawia je też na Allegro. Kupiłem u niego Zeberki Katale, samiec już się pięknie wybarwia, samiczki są raczej bure, więc chciałbym trochę ożywić baniaczek.

M_sobo z malawicichlids na razie nie odpowiedział na m ojego maila, a na stronce w dostępności widnieje brzydkie "zero" :/