bigb Opublikowano 21 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Witam, W tej chwili w akwarium mam2 gatunki maingano(1+2) i saulosi (2+7) i zastanawiam się nad dodaniem 3 gatunku czyli rdzawego. Saulosi pójdzie do zredukowania do 1+4. Teraz pytanko czy zmieści się rdzawy do tego akwarium w układzie 1+3? Zastanawiam się też nad drugą możliwością wymianą maingano na rdzawego. Kolejne pytanie to czy można spokojnie do akwarium wpuścić 2 cm narybek rdzawego, czy szukac większych okazów?
eljot Opublikowano 21 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Spokojnie możesz dodać rdzawego jako trzeci gatunek. Dwu centymetrowych już nie powinny obszamać, choć ryzyko jakieś zawsze jest. Wpuszczaj po karmieniu i przy zgaszonym świetle.
bigb Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor #3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Wpuszczaj po karmieniu i przy zgaszonym świetle. Nie no to jest oczywista oczywistość. Jak myslisz maingano1+2, saulosi 1+4 i rdzawy 1+3 się pomieszczą czy lepiej dzikusa maingano eksmitować?
eljot Opublikowano 21 Grudnia 2011 #4 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ja miałem w 240l saulosi yello i callainosa i było ok nie miały problemów z pływaniem
Rekomendowane odpowiedzi