milc Opublikowano 18 Marca 2007 #1 Opublikowano 18 Marca 2007 Pod adresem: http://www.milc.pl/baniak/ Dałem filmik (tribal-hunt.mpg) i parę fotek - sorry za jakość. Trzeba błysnąć z 50 razy fleszem, żeby mieć jedno jako takie zdjęcie :-) a i aparat do filmów się nie za bardzo nadaje. Podoba / nie podoba? milc
mars Opublikowano 18 Marca 2007 #2 Opublikowano 18 Marca 2007 Podoba / nie podoba? Noooo ......... welony całkiem fajne A tak na poważnie to akwa spoko, widze że redy ładnie podrosły bo jak je widziałem w Tan-malu to takie konusy były , a i podłoże Ci się przemieszało widzę i nie napiszę że tak pisałem że tak bedzie. Niech chowaja się dobrze bo akwa ihmo na max.
milc Opublikowano 18 Marca 2007 Autor #3 Opublikowano 18 Marca 2007 Dzięki :-) Nie podrosły aż tak bardzo, musiałbym zrobić foto z pudełkiem zapałek, bo nie widać wielkości. Co do podłoża - na pewno jedno zrobiłem źle, pod piasek dałem też warstwę tego czarnego żwiru i przy kopaniu od cholery tego wyłazi, ale przy podmianach sukcesywnie to odsysam i dosypuję piasku, wygląda spoko. Welony to wiesz - z etapu biostartu :-) milc
bidzi Opublikowano 18 Marca 2007 #4 Opublikowano 18 Marca 2007 Mi się widzi. Wysmukły nieźle wymiata w baniaczku. Filmik dobry, a najbardziej podoba mi się muzyka. Kto tak fajnie gra
kamillo Opublikowano 18 Marca 2007 #5 Opublikowano 18 Marca 2007 Myślałem ze to mój baniak jest najładniejszy. Niestety sie pomyliłem Muza po prostu baja 8) Co Ci tak ładnie miesza wode :?:
milc Opublikowano 19 Marca 2007 Autor #6 Opublikowano 19 Marca 2007 Mi się widzi. Wysmukły nieźle wymiata w baniaczku. Filmik dobry, a najbardziej podoba mi się muzyka. Kto tak fajnie gra Wysmukły to chyba trevavasae, a moje to fuelleborni :-) Ten którego widać na filmie to większy samiec, WC, ale podskakuje tylko wtedy, kiedy drugi, mniejszy samiec F1 jest zajęty czymś innym, bo normalnie to tamten, o dziwo, rządzi. Za to ten kulfon na filmie spowodował, że uspokoił mi się flavus, który przed jego przybyciem cały czas próbował wytłumaczyć innym rybom, że jako rejon interesuje go co najmniej 150 cm długości akwarium. Muza - nie wiem, kto to, swojego czasu szukałem tribal music z rejonu Njasa, znalzałem dwa fajne kawałki, wrzucę na ten adres wieczorkiem. kamillo - dzięki za opinie, ale jesteś w błędzie. NAJładniejszy jest zawsze swój własny baniak :-) Co do mieszania wody - na filmie to wygląda na cholerną pralkę ze względu na to, że prawy filtr jest świeżo po przenosinach i jeszcze go nie ustawiłem, łapie mi bąbelki z kurtyny napowietrzającej. Pralki nie ma, bo to tylko dwa Fluvale 3+, co prawda po tuningu :-) milc
kisor Opublikowano 19 Marca 2007 #7 Opublikowano 19 Marca 2007 filmik fajny, niezły masz tam ciągle ruch. Jakiej wielkości są poszczególne ryby? Mam wrażenie, że troche przekarmione są ryby, najbardziej widzę to po rdzawych. Reszta mniej, ale rdzawy wygląda bardzo tęgo. Więcej fotek by się przydało innych ryb, żeby je też zbadać
kamillo Opublikowano 19 Marca 2007 #8 Opublikowano 19 Marca 2007 Fakt, ten rdzawy wyglada jak prawdziwy tucznik. Pozostałe pysie też nie narzekają chyba na brak jedzenia
milc Opublikowano 19 Marca 2007 Autor #9 Opublikowano 19 Marca 2007 Wiedziałem, że kisior będzie chciał rdzawego, ale skubaniec nie chciał zapozować, a i szczerze mówiąc przy zdjęciach z lampą to moje rdzawe wyglądają tragicznie w porównaniu do rzeczywistości, jakoś flesz najbardziej szodzi ich ubarwieniu (w stosunku do pozostałych). Ten sprengerae ma około 7-8 cm i jest w swoim haremie wyjątkiem, następny ma jakieś 6, a reszta rdzawych po 5 cm. Może to być związane z faktem, że w zasadzie jako jedyny cały czas czeka na żarcie, kolejny w sensie wielkości po nim ma swój rewir (jaskinię) w której siedzi, a ten cały czas pląta się w toni, jak jakiś Haplochromis do cholery. Może wychowywał się z moori albo jakimiś aulonkami :-). Był też większy na początku, więc teraz też jest. Msobo na zdjęciach mają około 6 - 7 cm, przy czym samce są sobie podobne, a u samic są duże różnice rozmiarów, maingano około 5-6 cm, redy około 6 cm. Flavus ma jakieś 7-8 samiec, 6-7 samica. Kulfony - ten WF ma jakieś 10 cm i jest ogólnie bardziej "tęgi" niż ten F1, który ma ~9 cm. Przekarmione nie są, może to tak wyglądać, ale mam porównanie - widzę brzuchy samic inkubujących, które ze względu na brak doświadczenia potrafią być konkretnie zassane, więc mam porównanie, według mnie są OK. Karmienie 4x dziennie, pokarmu na 10-15 sekund. Brak problemu z azotanami czy ze ślimakami (mam, ale ciężko uświadczyć). Zastanawiam się jedynie, na ile NO3 ma wpływ na tempo rośnięcia ryb, bo w pierwszych dwóch tygodniach od przywozu, kiedy miałem NO3 na poziomie ~10 mg, wydaje mi się, że ryby bardzo szybko rosły. Teraz mam 30-40 przed podmianą, 20-30 po podmianie, i wydaje mi się, jakby zwolniły wzrost. No, ale ryby dostałem 3-5 cm, a podejrzewam, że wzrost od 3 do 6 łatwiej zauważyć i przebiega szybciej, niż od 6 do 12 :-) Tak wogóle - przy typowym karmieniu, typowej temperaturze, ile czasu mija do w miarę końcowych rozmiarów, a ile do w miarę naturalnej śmierci? milc
milc Opublikowano 19 Marca 2007 Autor #10 Opublikowano 19 Marca 2007 Dorzuciłem do tego samego katalogu dwa kawałki tribal pop music :-) milc
Rekomendowane odpowiedzi