Siwy1973 Opublikowano 15 Grudnia 2011 #31 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam Sam fakt przyzwyczajania ryb do ręki i ich łapanie mnie nie przeraza , jest nawet wg. mnie bardziej humanitarne niż łapanie w siatkę . Ale niestety przeraża mnie co innego ... , coś na zasadzie "Kali ukraść krowa dobrze , Kalemu ukraść źle ", coś co niestety idzie zauważyć na forum od jakiegoś czasu :-(
Slawek-meszek Opublikowano 16 Grudnia 2011 #32 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Krawro jeżeli tak uważasz o nas to po co wogóle tu piszeszi po co tu jesteś. A może Ty masz swój świat zamknięty i wiesz wszystko najlepiej może czas na przemyślenia z twojej strony to tak na marginesie. Jestem za takim karmieniem i nie widze nic złego.
cactus Opublikowano 16 Grudnia 2011 #33 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Temat w dziale żywienie ale jak widzimy zszedł na boczny tor. Może zakończmy dyskusje na temat łapania ryb. Tutaj podczas szamania brokuła: [ame] [/ame] Kontynuacja dyskusji o wyławianiu ryb w tym wątku http://forum.klub-malawi.pl/lapanie-wylawianie-ryb-t18480.html
Sir_Yaro Opublikowano 17 Grudnia 2011 #34 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Kaktus ty jakos tego brokuła przygotowujesz ? Czy podajesz surowego ?
cactus Opublikowano 17 Grudnia 2011 #35 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Delikatnie podgotowuje żeby nie był taki twardy, ale trzeba uważać żeby nie rozgotować bo wtedy za szybko go rozszarpują i wszystko pływa po całym akwarium. Moja rada to podawać na dzień przed podmianą wody i czyszczeniem mechanika. Mają po tym ogromne zielone boby No i wyciągać z wody odrazu jak delikatnie stracą zainteresowanie bo później chyba dla zabawy odrywają i wypluwają
filas Opublikowano 17 Grudnia 2011 #36 Opublikowano 17 Grudnia 2011 super, jakimiś innymi warzywami też skarmiałeś? teraz mam co prawda rybska z "innej planety" ale dieta podobna
cactus Opublikowano 17 Grudnia 2011 #37 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Podaje naprzemian ze szpinakiem. Ale szpinak mam mrożony w takich klockach: Odcinam kawałek, wrzucam na wrzątek, odcedzam, studze i podaje.
filas Opublikowano 17 Grudnia 2011 #38 Opublikowano 17 Grudnia 2011 jeżeli można to podaj producenta tych "klocków" bo osobiście nie trawię szpinaku i nie jestem w temacie
cactus Opublikowano 18 Grudnia 2011 #39 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Niestety nie pamiętam producenta, żonka kiedyś jakąś papke z tego robiła więc odłożyłem sobie kilka kloców do pojemnika w którym mroże brokuły a oryginalne opakowanie poleciało do kosza. Ale to chyba bez różnicy Pamiętam że producent opisał to "Szpinak - brykiet". Miałem też mrożone liście ale te kloce są lepsze bo odrazu po spażeniu masz drobne kawałki w sam raz dla ryb a liście trzeba szatkować.
filas Opublikowano 18 Grudnia 2011 #40 Opublikowano 18 Grudnia 2011 no to lecę dzisiaj do sklepu szukać zielonego brykietu dzięki
Rekomendowane odpowiedzi