moscal Opublikowano 6 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam, mozecie mi powiedzieć co to jest i co mam zrobić?? kupilem rybki tydzien temu i widzialem na nich takie kropki a teraz maja juz połowe akwa ale te co je kupilem to prawie nie maja tych kropek. co mam zrobić?? Uploaded with ImageShack.us
Aspat Opublikowano 6 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Ryby pewnie z "osiedlowego" sklepu... Ocierają się o podłoże i piasek??? Są ospałe? Czy nadal zachowują się tak samo jak przed pojawieniem się ''kropek''(hmmm.. na to pytanie chyba nieodpowiesz...)?? Przyjmują pokarm normalnie? Najlepiej dla Ciebie i dla ryb, jak okaże się, że to ospa...
yaro Opublikowano 6 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 6 Grudnia 2011 wygląda jak ospa. To jedyna choroba jaka mi się przydarzyła u moich i tak samo wyglądały. Łatwo wyleczyłem preparatem na ospę i podwyższeniem temperatury. Powinieneś znaleźć przyczynę bo może wrócić.
eljot Opublikowano 6 Grudnia 2011 #4 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Też mi to wygląda na ospę choć to rzadkość u pyszczaków
Jargos Opublikowano 6 Grudnia 2011 #5 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Też mi to wygląda na ospę choć to rzadkość u pyszczaków Też mi to wygląda na ospę choć to rzadkość u pyszczaków tak, tylko jak wiemy w sklepach zoologicznych raczej jest slaby podział na biotopy...
moscal Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor #8 Opublikowano 7 Grudnia 2011 tak sie teraz zachowuja [ame]http://www.youtube.com/watch?v=2Jdb41F2ZxA[/ame] rano było ok jadły pokarm a w południe dupa te udało mi sie uratować NO2 podeszło do 2 wczoraj badałem było ok a teraz jest ok bo wymienilem wieksza połowe wody juz trace siły na te pyszczaki
yaro Opublikowano 7 Grudnia 2011 #9 Opublikowano 7 Grudnia 2011 a leczyłeś je jakoś? i jak? powtórzę pytanie
Perez666 Opublikowano 7 Grudnia 2011 #10 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Masakra, tak się kończy zaniedbanie podstawowych zagadnień akwarystyki...
Rekomendowane odpowiedzi