Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, do tej pory jedynie studiowałem zawartość forum oraz FAQ, lecz nie jestem w stanie poradzić sobie z jedną kwestią. Poszukuję składu kamieni do dekoracji nowego akwarium ( 240l: 120x40x50 planowana obsada: saulosi i Iodotropheus sprengerae) i pomimo poszukiwań w sklepach ogrodniczych, składach budowlanych nie udało mi się natrafić na żaden mający stosowny materiał w ofercie. Jedyne co znalazłem to hałda otoczaków i innych kamieni przy składzie kruszyw: żwir/piasek. W zasadzie mógłbym coś z tego wybrać ale jest to głównie granit i nie wygląda efektownie. Widziałem tam również spory głaz kremowo-biały, chyba piaskowiec, ale on wymagałby potłuczenia. Jest też kilka czarnych kamieni z jasnymi pasmami, ale nie wiem co to za skała. Z góry dziękuję za pomoc w znalezieniu składu, lub wyborze z gruzowiska.

Opublikowano

Nie podałeś nawet miejscowości :) A tak na marginesie...wpisujesz w google swoją miejscowość i serpentynit. I to tyle...No chyba, że nie chcesz serpentynitu, tylko coś innego.

Opublikowano

Sęk w tym, że wujek google nic mi nie doradził. Szukałem dziś osobiście i też nic nie znalazłem.

A miejscowość, o której piszę jest w tytule wątku

Opublikowano

Temat do zamknięcia. Zebrałem ~150 kg otoczaków różnej wielkości, głównie granit i ułożyłem w piramidę pod rynną. Po ostatnich przymrozkach łatwo się łupią. Większość ma strukturę warstwową, tak że spokojnie ułożę z nich dekorację. Jedyne co mnie martwi to ewentualne pH - najwyżej je wygotuję w solance.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.