eljot Opublikowano 8 Grudnia 2011 #71 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Na F1 to już całkiem musimy wybierać zaufanego sprzedawcę. Pan Rysiek z osiedlowego też może wystawić taki certyfikat
Perfekt007 Opublikowano 8 Grudnia 2011 #72 Opublikowano 8 Grudnia 2011 "Oświadczam, że ryby......(10szt) zakupione w dniu.....przez ......są pierwszym pokoleniem (F1) urodzonym w niewoli. Dokumentem zakupu jest faktura VAT nr....." Ryby wysłane przesyłką konduktorską, dobrze zapakowane i co najważniejsze dotarły w bardzo dobrej kondycji. Piszesz o Tan-mal ? Sam nie wiem co robić i od kogo kupić ryby ;/ Przekichane
eljot Opublikowano 8 Grudnia 2011 #73 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Sam nie wiem co robić i od kogo kupić ryby ;/ Przekichane Do tych źródeł które ci już podałem http://www.malawicichlids.pl/ i http://www.tan-mal.pl/ dorzuć jeszcze to http://www.mp.umk.pl/?page_id=55 tylko że nie ma odłowu.
Perfekt007 Opublikowano 8 Grudnia 2011 #74 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Odłów nie wchodzi w grę jak na pierwsze pysie Ok sprawdzę dzięki. Siedze z wujkiem google i szukam -- Jak myślicie o takiej ilości rybek do mojej 3setki Wszystkie po 4-5cm Cynotilapia afra cobue- 8sztuk Cynotilapia afra red - 8sztuk Maingano- 10sztuk Yellow - 10sztuk Oczywiście później redukcja do haremów.
Perez666 Opublikowano 8 Grudnia 2011 #75 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Nie łączy się dwóch odmian barwnych tego samego gatunku( afry ). Wpuściłbym max.3 gatunki.
Perfekt007 Opublikowano 8 Grudnia 2011 #76 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Nie umiem zdecydować który wybrać ;/ ale to po 10sztuk może być? Ok już wszystko gra. Chce podziękować wszystkim którzy pomogli dokonać mi wyboru droga kręta a itak wróciła do punktu wyjścia (sugerowanej obsady)
Post_Mortem Opublikowano 13 Grudnia 2011 #77 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Może trochę OT, ale nurtuje mnie fakt, że skrzętnie Panowie omijacie temat zakupu ryb w firmie Malawian, a to Wasza okolica. Czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie ? Perfekt007 - wpuść na początek po 10 sztuk każdego gatunku i zobaczysz jak się będzie przedstawiała sytuacja. Ja mam identyczne akwarium jak Twoje i w niezbyt odległej przyszłości zamierzam go uruchomić (na razie kompletuję sprzęt). Mój dylemat to czy wpuścić 1 gatunek czy 2 :-) Ale to już indywidualna sprawa każdego :-) pozdrawiam
nabe Opublikowano 13 Grudnia 2011 #78 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ja mam. Pan Malawian w ogóle unikał odpowiedzi na maile, kontakt się urwał. Zraził mnie tym i było po zakupach.
Perfekt007 Opublikowano 20 Grudnia 2011 #79 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Już teraz moge napisać że rybki sie za klimatyzowały piekna sprawa. Teraz niech jedza i rosna Dziekuje wszyskim za pomoc.
dzem3 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor #80 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zdecydowałem się na obsadę : - Metriaclima Estherae Red Red 2+6 - Pseudotropheus saulosi 2+6 - Cynotilapia afra cobwe 1+3 Postanowiłem z tej obsady postawić na Saulosi i Afrę Cobwe. Chcę docelowo mieć Saulosi j.w. zaś Cobwe 2+5. Co wy na to?
Rekomendowane odpowiedzi