Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co się orientuję to możesz zobaczyć "list przewozowy" na ryby z danego kraju (Malawi Tanzania ....) Pewności czy to akurat te osobniki przyjechały i czy to odłów czy hodowla przyjeziorna, nigdy nie będziesz miał. Wszystko zależy od uczciwości importera.

Opublikowano

Nie wiem czy w Polsce ktoś importuje bezpośrednio z jeziora? raczej wszyscy korzystają z usług importerów z Niemiec, Czech i Skandynawii

Opublikowano

Znajomy raz dostał w paczce z rybami gazetę z Tanzanii chyba, nie wiem czy to można traktować jako certyfikat autentyczności, ale na pewno fajna anegdota do opowiedzenia przy piwie ;]

Opublikowano

Dostałem taki certyfikat z firmy Tan-Mal. Przyszedł razem z fakturą za zakupione ryby, chociaż wcale o niego nie pytałem. Jest bo jest, ale w ramki go nie oprawię:)

Opublikowano
Dostałem taki certyfikat z firmy Tan-Mal. Przyszedł razem z fakturą za zakupione ryby, chociaż wcale o niego nie pytałem. Jest bo jest, ale w ramki go nie oprawię:)

Wiesz nie chodzi mi o wprawianie w ramkę. Po prostu nie chce czuć się naciągnięty :)

Wysyłają ryby paczką? Co jest na tym certyfikacie? :)

Opublikowano
Wiesz nie chodzi mi o wprawianie w ramkę. Po prostu nie chce czuć się naciągnięty :)

Wysyłają ryby paczką? Co jest na tym certyfikacie? :)

"Oświadczam, że ryby......(10szt) zakupione w dniu.....przez ......są pierwszym pokoleniem (F1) urodzonym w niewoli.

Dokumentem zakupu jest faktura VAT nr....."

Ryby wysłane przesyłką konduktorską, dobrze zapakowane i co najważniejsze dotarły w bardzo dobrej kondycji.