krondyl Opublikowano 17 Listopada 2011 #21 Opublikowano 17 Listopada 2011 a u mnie nieba-dramat ale skorzystam z linka od eliota12 -właśnie kumpel potrzebuje do paletek-600l
batista Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor #22 Opublikowano 18 Listopada 2011 Witam Pędziłem wczoraj 70km po NITROMAX dla rybusi i dzisiaj NO2 spadło z 0,8 do 0,6. Jest nadzieja ----------- Poziom NO2 spada. Dzisiaj o 6.30 był 0,4ml. Ale wydaje mi się że trochę wolno
eljot Opublikowano 19 Listopada 2011 #23 Opublikowano 19 Listopada 2011 No na stabilizacje potrzeba czasu zwłaszcza że nie dodałeś bakterii a tylko absorber. Najważniejsze że spada.
batista Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor #24 Opublikowano 19 Listopada 2011 Dodałem na początku coś z Tropikala ale chyba zainwestuje w coś lepszego
batista Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor #25 Opublikowano 21 Listopada 2011 W sobotę nastąpiła podmiana wody, tak na oko około 40% objętości akwarium. NO2 po wymianie spadło do 0.2 a dzisiaj poziom 0 a NO3 30. NITROMAX i podmiana wody zadziałało. Ale zaczynają pojawiać się brązowi przyjaciele na tylnej ściance baniaczka.
w-2 Opublikowano 21 Listopada 2011 #26 Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja polecam azoo z całą gamą naturalnych preparatów0bakterii na zbicie azotynów i azotanów, po co lać chemię i truć ryby....??? Stosowałem ta firmę z dobrym skutkiem bo azotany lecą na łeb, szczególnie polecam azoo nitraact, nitrapro, azoo cichlasoma remover. To tak skondensowane preparaty że miałem korzuch bakteryjny na wodzie. Poczytaj www.azoo.pl
nabe Opublikowano 22 Listopada 2011 #27 Opublikowano 22 Listopada 2011 Chemię? Truć ryby? Są na to jakieś dowody? A ww. preparaty jak niby działają?
w-2 Opublikowano 22 Listopada 2011 #28 Opublikowano 22 Listopada 2011 Odpowiem ci pytaniem na pytanie. Są jakieś dowody na to że preparat chemiczny wiążący azotany i azotyny nie wiąże to w jakieś inne dziadostwo niemierzalne??Moim zdaniem nie ma nic za darmo dlatego wolę jak bynajmniej pisze że naturalne - patrz: bakterie...
krondyl Opublikowano 22 Listopada 2011 #29 Opublikowano 22 Listopada 2011 Ja polecam azoo z całą gamą naturalnych preparatów0bakterii na zbicie azotynów i azotanów, po co lać chemię i truć ryby....??? Stosowałem ta firmę z dobrym skutkiem bo azotany lecą na łeb, szczególnie polecam azoo nitraact, nitrapro, azoo cichlasoma remover. To tak skondensowane preparaty że miałem korzuch bakteryjny na wodzie. Poczytaj www.azoo.pl zero bakterii na zbicie azotanów i azotynów a na dole piszesz o kożuchu bakteryjnym? Z absorbentów i z adsorbentów korzystasz na co dzień. Preparaty chemiczne wiążą odpowiednie związki albo w cząstki stałe nierozpuszczalne albo wchłaniają w siebie. Preparaty bakteryjne w nadmiarze też szkodzą. "Wszystko można co niemożna byle z wolna i ostrożna " kiedyś taki stary profesor medycyny mi tak powiedział. Czyli złoty środek kolego. Przeginanie w jakąkolwiek stronę jest niewskazane. Co do dowodów to są: węgiel aktywowany, zoolit, żywice jonowo czynne i etc "AZOO 11in1 Super Bio-Bacteria to najwyższej jakości, wyspecjalizowane, wielozadaniowe kultury bakterii nitryfikacyjnych. Składają się z kolonii wielu szczepów(enhanced) silnych bakterii tlenowych i enzymów dla maksymalnego działania (11w1). Bakterie stosowane regularnie tworzą silne, trwałe kolonie bakteryjne zdolne rozkładać bardzo duże masy amoniaku i azotynów do najmniej szkodowej formy azotu, czyli azotanów" Czyli oprócz bakterii ma enzymy-chemie
w-2 Opublikowano 22 Listopada 2011 #30 Opublikowano 22 Listopada 2011 oj już tam....to nie zero tylko myślnik przez omsknięcie;) Czyli generalni polecam bakterie...nooo chyba że ponad to dobrą filtrację biologiczną... a złoty środek jak najbardziej też... (o 11in1 nie mówiłem w tym poście) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi