WoLdEr85 Opublikowano 15 Listopada 2011 #1 Opublikowano 15 Listopada 2011 witam państwa zapuszczam temacik ponieaż interesują mnie wasze doświadczenia (podkreślam doswiadczenia praktyczne) odnosnie posiadania tych dwóch gat. w jednym baniaku. YELOW oraz DEMASONI. spotkałem się ze zdaniem iz niepowinno się ich łączyć ale wielu hodowców z polski i nietylko pokazuje co innego? może ktoś jeszcze posiada jak ja w akwae demony i żółtaski? no i prosił bym o odpowiedzi czy sa karmione te rybcie u was? thx
Perez666 Opublikowano 15 Listopada 2011 #2 Opublikowano 15 Listopada 2011 Nikt z doświadczonych malawistów nawet by o takim połączeniu nie pomyślał.. Ryby te reprezentują dwa skrajne bieguny żywieniowe.
WoLdEr85 Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor #3 Opublikowano 15 Listopada 2011 proszę pana wiele obejżałem wiele doczytałem i nie o jeziorze niasa tylko o akwarystyce a to bardzo duza roznica jak dla mnie! prosze odwiedzić chociaz u tuba pod najprostszym tytułem DEMASONI MADNESS baaaa pływa tam cos wiecej niz yelow. wasze info sprowadza sie do info z ksiazek o jeziorze i upodobaniach zywieniowych z naturalnego srodowiska a ryby posiadane w naszych akwariach maja bradzo malo wspolnego z tymi z niasa! perez podwazasz zdanie innego malawisty nie polaka bodajze zamieszczone juz w tym dziale pod linkiem http://www.malawi.pl/opisy/l_caeruleus.htm wiec perez ty wiesz lepiej próbowałeś hodowli i masz doswiadczenie? przeczytałes dokładnie pytanie i nie mając doswiadczenia z tymi rybami odpowiadasz? to bardzo nieprofesjonalne podejscie!!
yaro Opublikowano 15 Listopada 2011 #4 Opublikowano 15 Listopada 2011 ten billy 12345 ma być dla nas jakimś guru? Widziałem na YT już wiele głupot. Cytując drugi link to radził bym czytać ze zrozumieniem: "ich przysmakiem zdają się być nie glony porastające skały jeziora, lecz żyjące w nich pierwotniaki i plankton unoszący się w toni wodnej" Jeżeli masz zamiar nas czymś zaszokować to postaraj się bardziej - bo na razie trąci to nudą.
nabe Opublikowano 15 Listopada 2011 #5 Opublikowano 15 Listopada 2011 Poszedł ban. Obrażanie ludzi na czacie na prawo i lewo do niczego nie prowadzi.
matejk Opublikowano 15 Listopada 2011 #6 Opublikowano 15 Listopada 2011 Yellowy na tym filmiku nie mają żadnego swojego terytorium wszystkie w kupie pływają zwróćmy uwagę że yellowy są tam prawie dwa razy większe od demasonów a i tak nie nają swojego miejsca,wyraźne przegęszczenie zbyt małe akwa na tyle ryb a do tego gościu wrzuca tam co mu się podoba bo jest ładnie kolorowe
eljot Opublikowano 15 Listopada 2011 #8 Opublikowano 15 Listopada 2011 Pies z królikiem na jednej diecie też długo nie pociągną Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi