sabotage Opublikowano 13 Marca 2007 #11 Opublikowano 13 Marca 2007 He he zapomniałem wspomnieć że czynnik finansowy odgrywa niebagatelną role . To moze cos takiego http://www.czerwonolicy.waw.pl/znajomi_05f.htm !)kasy 2x mniej do wydania, 2x wiecej radosci i zabawy:P + jako wew, niajlepsze z pralek i mieszadel, dobre jako mechaniki :Resun SP-3800 nawet mozesz sie pokusic o dwa takie cena, filtra nieco ponad 70zł... Na prawde ladnei dmuchaja:D
mmartyr Opublikowano 22 Marca 2007 #12 Opublikowano 22 Marca 2007 Przejrzyj sobie ofertę filtrów kubełkowych Aquaela - nigdy nie polecałem tej marki, ale kubły mają rozsądne - przy dużych zbiornikach atutem jest to, że unimaxy mają dwie głowice - syf z akwarium możesz pobierać z dwóch różnych miejsc w akwarium. Większy model unimaxa wyjdzie Cię drożej niż jbl 500, szczególnie jeśli wybierzesz model z UVką. Tak w ogóle to witam wszystkich po dłuższej nieobecności
Mjunszajn Opublikowano 23 Marca 2007 #13 Opublikowano 23 Marca 2007 Jeśli chodzi o kubełki to własnie wchodzi nowa seria firmy Atman - największy kubełek ma przepływ coś 2400 litrów na godzine i kilkadziesiąt litrów pojemności . Mamy na teście wersję z przepływem 1340 litrów . Kosztuje około 300 złotych [ten który mamy] , wydaje się solidnie zrobiony [zważywszy ,że robiony razem z Tetrą to myślę ,że jego jakość jest hmmm ... poprawnie zadowalająca] , ma też wersj e z lampami UV . Jednakże , ja osobiście zabudowałabym w środku wewnętrzny panel fitracyjny . Owszem - zajmie kilkanaście litrów pojemności - jednak będzie i najtańszym i najskuteczniejszym sposobem [ niebagatelną sprawą bedzie również kwestia bezpieczeństwa] . To duże akwa i mysle ,że wbudowanie kilku szyb do środka to nie problem . We wtorek postaram się wkleić zdjęcia [na prośbę Pana Milca ] takiego akwa . Na zasadzie step by step - od zbiornika , poprzez montaż sprzętu , mediów ,az do uzbrojenia w PCV .
sysgone Opublikowano 23 Marca 2007 #14 Opublikowano 23 Marca 2007 to moze daloby sie z tego zrobic material do DIY na serwis? chetnie pomoge z jego zamieszczeniem ...
milc Opublikowano 23 Marca 2007 #15 Opublikowano 23 Marca 2007 Pan Milc się bardzo cieszy, zwłaszcza, jeśli będzie to zapowiadana wersja z denitryfikacją, czymś do utrzymywania pH/KH i ekspresem do kawy :-) milc
Mjunszajn Opublikowano 28 Marca 2007 #16 Opublikowano 28 Marca 2007 to moze daloby sie z tego zrobic material do DIY na serwis? chetnie pomoge z jego zamieszczeniem ... Oki - materiał jest przygotowywany w formie artykułu - wysle w ciągu dwóch dni .
Rekomendowane odpowiedzi