Skocz do zawartości

sens MALAWI? 100x30x20 max.5szt pysiów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na wstępie WITAM na forum.

i żeby nie nudzić....

od razu zapytam jak w tytułe,

przymierzam sie do malawi o wymiarach,100 dł,30 wys.20 głęb,takie wymiary z powodu naściennego baniaka.Ribu myślę o 1 gatunku,max 5 szt.ALE czy jest sens zaczynać z takim baniakiem zabawe z malawi?

Opublikowano

Nie, w zbiorniku o takich wymiarach nie ma większego sensu trzymać pyszczaków. Chyba,że posłużyłby jako kotnik.Ale taki jamnik mógłby ewentualnie stać sie domem dla grupy tanganikańsich muszlowców.

Opublikowano
Nie, w zbiorniku o takich wymiarach nie ma większego sensu trzymać pyszczaków. Chyba,że posłużyłby jako kotnik.Ale taki jamnik mógłby ewentualnie stać sie domem dla grupy tanganikańsich muszlowców.

dzieki za szybką odp.

i :(

--

hej,spać nie mogę :) przez te rybki....co ich nie mam :)

...a takie akwa?160szer x55wys x15głeb na te 5 rybek?

Opublikowano

Ale 4-5 cm to one będą miały przez kilka miesięcy i takie maluchy nawet nie będą wybarwione IMHO nie widzę sensu.

Przemyśl propozycję nabe, muszlowce z Tangi to naprawdę bardzo ciekawe ryby.

Opublikowano

Nie ma sensu licytować się czy 20 czy 15 cm szerokości. Zamiast upierać się przy akwarium zawieszonym na ścianie postaw sprawę tak: dobro zwierzaków czy (wątpliwe) wrażenia estetyczne.

Opublikowano

myślałam,że jakis kompromis wypracujemy wspólnie :)a nie albo , albo...

Rozejrzałam sie po mieszkaniu,no jedyne miejsce i gdzie mogę umieścić akwa to ta MOJA ściana i parapety ( a to wg mnie fuj miejsce).Wolnostojące chciałabym jakoś ominać.Lubie jak najmniejszą ilość

rzeczy w koło siebie...stąd chyba moje "napalenie" na malawi na ścianie właśnie.

Opublikowano

Dla pyszczaków liczy się powierzchnia dna.Absolutne minimum to 40cm.

Starajmy się im zapewnić jak najlepsze warunki, a przy 15cm głębi tego na pewno nie otrzymają.

Przemyśl to na spokojnie, chyba nie chcesz by czuły się jak szprotki w puszcze...