Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
aaaa z najnowszych relacji - komin będzie zewnętrzny, bo szkoda mi miejsca w akwa :P 4 dziury w dnie komina i zespół rurek... za dużo miejsca a tak będzie sobie doklejony do środka bocznej sciany - wymiary komina 32x15x40h :P

Brawo :)

Opublikowano
A mnie interesuje wavebox. Co to będzie: Tunze, Vortech czy jakiś DIY?

Myślałem o jednym z dwóch, naturalnie tunze tańszy, ale wymaga wiercenia dziury w szkle - muszę o tym pogadać ze Snocho, bo nie wiem czy nie klekocze tak wbita w szybę... jedno jest pewne wavebox będzie miał miejsce, natomiast sama pompa pojawi się w 1 kwartale przyszłego roku.

EDIT: Czekam na stelaż i czekam i czekam, miał być dzisiaj... podobno będzie jutro, a mnie trafia szlag....

Opublikowano

Taką lampę kupiłem na allegro...

bardzo jestem zadowolony bo myślałem że będzie słabiej wykonana, tymczasem jest git... lampa 159cm na 2x36W T8 wieszana na suficie... elegancka...

chciałem jedną taką przerobić na 2x70W HQI, albo obawiam się że mogłyby stopić się te rastry osłaniające przód - są z tworzywa... zobaczymy czy się przemogę...
Opublikowano
Czy mogę prosić o link do sprzedawcy Naprawdę fajna beleczka

Gratuluję dobrego nosa Czas zwalic swoją obrzydliwą pokrywę Wspaniałe jest to foum A dział DIY to czysta rozkosz ! :)

aaa sorry w sumie zapomniałem, chciałem odrazu dodać:

http://allegro.pl/oprawa-rastrowa-2x36w-zawieszana-na-linkach-fv-i1863299258.html

Jakbym wyjął po jednej takiej kratce osłaniającej to w sumie żarnik nhjie ma czego stopić... nadal się waham :D

Opublikowano
Jakbym wyjął po jednej takiej kratce osłaniającej to w sumie żarnik nhjie ma czego stopić... nadal się waham :D
Nie wahaj się, sam wiesz że nie ma jak HQI. Może uda się wpasować zamiast rastrów jakąś szybkę.
Opublikowano
Nie wahaj się, sam wiesz że nie ma jak HQI. Może uda się wpasować zamiast rastrów jakąś szybkę.

Chodzi mi tez po głowie pomysł zastsowania wiatraków od kompa tuż obok żarników...

Żarniki mógłbym umieścić w odstępie 70-80cm - wiatraki wiałyby ze środka, pobierając powietrze z pomiędzy rastrów i po owianiu żarników gorące powietrze wylatywałoby przez szpary wycięte w bokach...

Wtedy mógłbym rastry zostawić...

Szybki tak wygiętej raczej nie zdobędę na miejscu, a zamawianie w necie nie ma sensu, bo nie dobiorę bez fizycznego przymierzenia.

Opublikowano
Wtedy mógłbym rastry zostawić...

Szybki tak wygiętej raczej nie zdobędę na miejscu, a zamawianie w necie nie ma sensu, bo nie dobiorę bez fizycznego przymierzenia.

A dlaczego szyba ma być wygięta? Nie dopasujesz zwykłego, płaskiego kawałka dociętego na wymiar? Te rastry są chyba w prowadnicach, tak więc po zdemontowaniu osłon pod którymi jest elektronika, może uda się wsunąć szybkę...Dasz radę:mrgreen: