Jump to content

Dainichi bądź Hikari, co lepsze dla Saulosi i Sprengeare.

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie, czym karmicie te gatunki ryb(chodzi mi tu o dokładną nazwę pokarmu), który uważacie za lepszy???

Trochę postów na temat tego było, ale chce się upewnić.

I jeszcze jedno pytanko - Na ile starczy mi rozmiar ''baby'' dla 14 rybek???

Posted

Dainich veggie deluxe i fx, od czasu so czasu color supreme.Rdzawym akurat żaden pokarm różnicy nie robi, bo jest to najbardziej eleastyczny żywieniowo pyszczak.

Baby starczy ci na tak długo, w zależności jak dużą paczkę kupisz...

• Dziękuję 1
Posted

OK, czyli Dainichi mamy załatwione, ale pytanie co do Hikari nadal aktualne...

Byłem już w trzech sklepach i w żadnym nie mają dainichi, więc na wszelki wypadek chciałbym mieć wariant awaryjny z hikari, gdyby okazało się, że i w tym sklepie nie mają...

Posted

Nie ma w sklepach bo z Dainichi to nie taka łatwa sprawa.

Mało które sklepy w Polsce oferują ten pokarm. Hikari już łatwiej ale tu pojawia się kolejny problem - większość z pokarmów Hikari jest plywająca i przed podaniem powinno się go namaczać, co jest uciążliwe i przez to dużo ludzi zrezygnowało z tego pokarmu.

Pojawiła się też tonąca wersja pokarmów Hikari którą używam iIMO jest znacznie lepsza niż pływająca.

BTW - Dainichi kupisz na allegro

Posted

Nie ukrywam, trochę mnie zasmuciłeś:-( ...

Myślałem ,że problemy były 2-3 lata temu, a nie teraz.

Przynajmniej się tam rozejrzę, a jak nie bedzie to zamówię przez internet.

Posted

2-3 lata temu to były problemy z dostępem do tego pokarmu generalnie w całej UE.

Teraz pokarm jest ale dostępny ale raczej nie w sklepach.

Żeby Cie pocieszyć dodam że w UK w sklepach też go nie ma :(

Posted

Dainichi kupisz, jak wspomniał kunta, na allegro czy rybarium.pl

Z hikari zrezygnowałem jakiś czas temu ze względu na to iż "brudzi" wodę no i trzeba namaczać.Z dainichi tego problemu nie ma, podobnie z NF.

Posted
Żeby Cie pocieszyć dodam że w UK w sklepach też go nie ma

To żeś mnie pocieszył:D

Z hikari zrezygnowałem jakiś czas temu ze względu na to iż "brudzi" wodę no i trzeba namaczać.

Wiem, słyszałem, ale i tak kupię jedno opakowanie. Jakaś różnorodność musi być, prawda...

Dopóki nie przyjdzie zamówione Dainichi, ryby przez tydzień będą musiały wytrzymać na jednym pokarmie...

I korzystając jeszcze z waszej uprzejmości chciałbym zapytać, czy spirulina podawana co tydzień, bedzie OK?

Posted

Ja przy obsadzie identycznej do Twojej podawałem spirulinę codziennie rano, po południu i wieczorem dawałem co się nawinęło czyli hikari, dainichi, NF.