marcink Opublikowano 14 Września 2011 #1 Opublikowano 14 Września 2011 Witam wszystkich sprawa wygląda następująco. Zamówiłem akwarium o rozmiarze 180,45,60h i oczywiście od zawsze interesują mnie pyszczaki. Troszkę poczytałem lecz wole się poradzić kogoś bardziej doświadczonego. Chodzi o to czy mógł bym trzymać razem niżej wymienione gatunki, oczywiście nie wszystkie poszukałem więcej żeby było w czym wybierać. Proszę również o sugestie co do innych gatunków Cynotilapia afra Nimbochromis livingstonii Melanochromis labrosus Pseudotropheus Lombardoi Pseudotropheus crabro Pseudotropheus zebra Copadichromis mloto (Otter Pt.) Copadichromis azureus Prosił bym jeszcze o rady co do sprzętu ponieważ to pierwszy tak duży zbiornik jaki będę posiadał.
eljot Opublikowano 14 Września 2011 #2 Opublikowano 14 Września 2011 Ze względu na niezbyt dużą głębokość baniaka, odpuściłbym ryby które rosną powyżej 18-20 cm. Do tego akwarium max 5 gatunków i nie łączyłbym agresywnej mbuny z nonmbuną. Co do sprzętu to filtrację oparłbym o narurowce + cyrkulator, znajdziesz wiele informacji na forum.
marcink Opublikowano 14 Września 2011 Autor #3 Opublikowano 14 Września 2011 a jaką głębokość bym potrzebował do takich dużych ryb? bo dziś zamówiłem akwa mógł bym jeszcze zmienić wymiar.
marcink Opublikowano 14 Września 2011 Autor #5 Opublikowano 14 Września 2011 co do długości i szerokości jest brak pola manewru ale wysokość mogę podciągnąć nawet do 80 cm
eljot Opublikowano 14 Września 2011 #6 Opublikowano 14 Września 2011 Akurat wysokość w tym wypadku nie robi różnicy
Perez666 Opublikowano 18 Września 2011 #7 Opublikowano 18 Września 2011 Z tych co wymieniłeś to lombardoi + afra(jaka konkretnie?) lub lombardoi + Metriaclima zebra (jaka?) (zebr nie ma w rodzaju Pseudotropheus). Cracbro,livingstonii,azureus za duże na ten baniak.M.labrosus to rybożerca, jest w ogóle dostępny w PL?
marcink Opublikowano 18 Września 2011 Autor #8 Opublikowano 18 Września 2011 Ktoś obciął posta Ja edytowałem bo zrobił się off top...pytania nie dotyczące obsady przeniosłem do podstaw.Perez666. -- ok thx PEREZ po prostu chciałem załatwić to w 1 poście.To nie zamykaj posta jak kupie rybki może go jeszcze wykorzystam. Pozwoliłem sobie edytować prezesa na Pereza Gorol. Edit2 : jaki fajny kolor
Rekomendowane odpowiedzi