Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim:) zakladam nowy zbiornik.Chciałbym aby maje pysie były jak najspokojniesze no i zeby czylo kolorowo:).Mój wybór padł na saulosi coral x 6 labidochromis sp perlmutt x 6, (ps. acei lub metriaclima zebra) x 6 -jedno z dwóch, maylandia livingstonii x 5.Ryby bedą młode i płci raczej nie odróżnie i tu moje pytanie : Czy kupic np z kazdego gatunku po 10 szt aby z czasem wybrac haremy? Jakie mają byc docelowe haremy 1+3 czy 2+3?

Opublikowano
np. :metriaclima zebra thumbi ale sie nie znam to moze doradzicie...?

Metriaclima sp. Zebra Chilumba to duża ryba i bardzo agresywna, i dla niej szerokość zbiornika powinna wynosić przynajmniej 150cm.

Może P.Saulosi Ciebie zainteresuje ?

Opublikowano
Metriaclima sp. Zebra Chilumba to duża ryba i bardzo agresywna

Kolega nie pytał o Chilumbę...

Nie wiem czy w Polsce dostaniesz gdzieś M.zebra Thumbi, poza tym rośnie zbyt duża.Do Twojega baniaczka max.3 gatunki niedużej mbuny

Opublikowano
Metriaclima sp. Zebra Chilumba to duża ryba i bardzo agresywna, i dla niej szerokość zbiornika powinna wynosić przynajmniej 150cm.

Może P.Saulosi Ciebie zainteresuje ?

Interesuje bo napisałem "saulosi coral"

acei i zebra odpadły czyli sostaly 3 gat.Czytałem ze można przerybić zbiornik to wtedy agresja jest mniejsza...to moze jeszcze jakis jeden gatunek?

Opublikowano
Interesuje bo napisałem "saulosi coral"

acei i zebra odpadły czyli sostaly 3 gat.Czytałem ze można przerybić zbiornik to wtedy agresja jest mniejsza...to moze jeszcze jakis jeden gatunek?

Ostatnio też miałem kupić stadko saulosi coral, ale jak zobaczylem jedne i drugi to zdecydowałem się jednak na p.saulosi (nie coral), ponieważ mają dużo ładniejsze samce, a samice praktycznie identycznie wyglądają.

Opublikowano
Ostatnio też miałem kupić stadko saulosi coral, ale jak zobaczylem jedne i drugi to zdecydowałem się jednak na p.saulosi (nie coral), ponieważ mają dużo ładniejsze samce, a samice praktycznie identycznie wyglądają.[/QU

Myslalem, że różnią sie tylko samice...bede musiał porównać na żywo...

Opublikowano

Raczej kupie zwykle saulosi:) Czy mógłbym mieć z tylko saulosi i aulonocary fire fish? Da sie je połączyć.Wtedy były 4 kolory: niebieski,zółty,czerwony,łososiowy.