Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak miałem 240L to miałem Aquael Circulator 1100,poprzednio w 112L też miałem ale Aquael Circulator 650.Nie mogę o nich złego zdania powiedzieć.

Przez cały czas użytkowania chodziły bez zarzutu.

Opublikowano

Poczytałem, zobaczyłem i Aquael Circulator 1100 nie może sie równać Atmanowi, więc sp202, dzięki za chęci, ale ostatecznie wybieram Atmana.

Opublikowano

Polecam Aquaela Turbofiltera 1500, posiadam w swoim akwarium 240 L i po kupach w akwa nie ma ani śladu. Gąbka też nawet jest dość dobra.

Jeśli chodzi o atmana to wydajnościowo jest super ale pod względem głośności do kitu. Jak ja kupuje to ma być tak : wkładam do akwarium i ma być cicho ;)

Aquael spełnia te warunki dlatego właśnie jego wybrałem, co do starszych typów aquael Turbo 1100 to do 240 L stanowczo za mało.

Pozdrawiam :P

Opublikowano

Hmmm...

Wygląda nieźle, ale Atman już zamówiony. Cenowo droższy i w dodatku 2in1(miejsce na media), a biolog mi nie potrzebny. Jak bym miał trochę oszczędności na zbyciu:) to pewnie teraz zastanawiałbym się nad Turbo 2000, ale z braku środków na zakup, trzeba czasem pójść na pewne ustępstwa...

Opublikowano

Biolog bez problemu się ściąga :) wiesz słyszałem atmana w akcji i czytałem jakie są możliwosci wyciszania go, dlatego wybrałem aquaela poniewaz jestem trochę leniwy :)

Opublikowano

Wiesz, jak przyjdzie i bedzie głośno działać to wtedy będę się zastanawiać, choć nie powiem, już nad tym myślałem i mam pewien pomysł...

Otóż wydaje mi się, że odpowiednie ułożenie kamieni tak abym mógł niejako oprzeć na nich filtr (tak aby nie miał kontaktu z szybą), stłumiłby rezonans. Drgania przechodziłyby na kamień, a on przesyłałby je na styropian pod sobą, który powinien skutecznie przytłumić hałas.

Mam jednak nadzieję, że wszystko bedzie OK:)