Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z całym szacunkiem, ale czy acei jest roślinożerny czy wszystkożerny ?, jak zaczynałem tu zaglądać to pisało się ,że wszystkożerny

Harisimi ostatnio też chyba zaprzeczył ,że jest roślinożerny http://forum.klub-malawi.pl/zywienie-porady-t17671.html

jak to w końcu jest???

TANMAL -Różanki koło Gorzowa WLKP. (wklep w google to ci wyskoczy , jak wyślesz maila z zapytaniem , to przyślą Ci aktualną ofertę )

Opublikowano

Acei można podpiąć pod peryfitożerców, bo zbiera pokarm z powłoki biologicznej porastającej drewno.Auratus żywi się peryfitonem, skubiąc i szczypiąc glony .Do yellowka najbardziej z wymienionych nadawałby się Metriaclima estherae który żeruje również na planktonie.Ja bym yellowka wymienił na coś innego o żółtym kolorze np.M.msobo lub Ps.saulosi, wtedy dietowo byłoby o wiele lepiej.

Opublikowano

w 200l będzie stadko saulosi ( zastanawiam się czy w Polsce można dostać je w wersji F1 :)), i stadko rdzawych F2.

napisz do dr Pawlaka

mi na pytanie

Chciał bym zakupić w najbliższym czasie Pseudotropheus saulosi F1 ok

20 szt. młodych.

Czy będzie taka możliwość 

odpisał:

pawlak@umk.pl do mnie 

Witam

Cena saulosi 12 zł/szt

+ przesyłka konduktorska 26 zł  + pojemnik styropianowy 12 zł

Z przesyłką do Krakowa, nie będzie problemu.

Pozdrawiam

Roman Pawlak

ja akurat zrezygnowałem :-( ponieważ to pierwsze moje pyszczki bałem się że nie podałam i kupiłem tańsze.

Teraz żałuję!

a moje pyśki mają się świetnie !

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jutro bedę zarybiał moją 450:) wreszcie i dlatego mam pytanie o ostateczną obsadę do tego i mniejszego baniaka

Mniejszy wymiary 100*40*50

Wiekszy 150*50*60

Obsada jaką będe miał to 9 miesięczne

1+5 Acei

1+3 złocisty

1+ 3-4 Red Red

1+3 Yellow

i młodzież

8 sztuk saulosi

8 sztuk rdzawych

Jak je podzielić do którego baniaka które?

Opublikowano

Pasuje tak jak chciałeś niżej...

Do 150*50*60:

- Maylandia estherae

- Melanochromis auratus

- Pseudotropheus acei

A do 100*40*50:

- Pseudotropheus saulosi

- Iodotropheus sprengerae

Co do ''Yellowka'' mam pewne wątpliwości czy wogóle go gdziekolwiek uwzględniać...

Opublikowano

Do 450 :

Redy, acei, auratus i sprengerae.

Do 200 :

Saulosi

16 ryb do 200l nie wejdzie jak sugeruje Aspat.

Yellowka sobie daruj, nie pasuje zbyt bardzo dietowo.Musiałby pływać z rdzawym w 200l co jest imho zbyt małym szkłem dla niego.