Skocz do zawartości

żywienie porady


oscyp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Mam takie pytanko.Czy moja obsada a mianowicie:

8-acei

8-yellow

8-red red

10-maingano

można karmic w ten sposób ,który opiszę ,czy nie grozi to żadną chorobą (np.bloat) zwłaszcza acei :?

4xtydz

rano-dainichiveggie deluxe+spirulina36%tropical

popołudniu-cyklop mrożony 1/4kostki

wieczór-naturefood premium color plus + premium cichlid plant

3xtydz

rano-1/2 kostki kryl

popołudniu-cyklop 1/4 kostki + dainichi color supreme

wieczór-artemia 1/2 kostki

Póki co karmie ok 1 misiąca w ten sposób i nic złego nie zaobserwowałem .Wcześniej podawałem mięcho 1x w tygodniu nieraz 2 x tydz i moje yellowki przestały rosnąć są najmniesze w baniaku.Po zwiększeniu mięcha w diecie yellowki ruszyły do przodu :) Wielkość ryb to ok 8-10, a yellow 3-5cm.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Z tego co pisałem z harisimi na pw (z góry wielkie dzięx) to bardziej tu chodzi o maingano. :) Sytuacja w miarę się poprawiła ale nadal jedno z yellow nic nie rośnie pewnie jakiś karzeł :!: Ale myślę że natura będzie bezlitosna i jak podrosną inne gatunki to... :?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.