Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Włożyć styro będzie problem, tym bardziej, że nie dasz rady tak żeby nie było piachu pod styropianem. Proponuję zakup kratki do podżwirówki albo czegoś podobnego. Łatwo włożyć w zasadzie bez mącenia czegokolwiek.

Opublikowano

Dziękuję za bardzo pomocne rady zdecydowałem się na odłowienie ryb do akwa 116l i na spokojnie ustawienie styropianu oraz wapieni jak by ktoś był z Torunia lub okolic to polecam zakład kamieniarski na ul. Kanałowej bardzo duży wybór kamieni w przystępnych cenach. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niby można, ale do końca nie wiadomo jak świeża /w miarę/ pianka reaguje z wodą. Jest to było nie było chemia z wyższej półki. Poza tym, co jest faktem pianka narażona na bezpośredni kontakt z wodą, zwłaszcza taka przecięta /bez "skorupki"/ ulega dość szybkiej korozji, staje się krucha

Opublikowano

Przeciez bardzo duzo osob robi tła nakladajac pianke, tnąc ją i na koniec jednostronnie ją pokrywając ceresitem czy podobnym ustrojstwem.

Ostatecznie jak sie ktos boi to mozna zaszpachlowac taka podstawke

Opublikowano

Ja bym radził osuszyć caly zbiornik,kiedyś na podstawie miałem baniak,była to wydmuszka,przestawiłem dwa najwieksze kamienie,po dziesięciu minutach od operacji pękło wzmocnienie z jednej strony,po kilku pękło i z drugiej.Co ja sie strachu najadłem,teraz takie rzeczy to bym na sucho robił, i rezygnuję z wszelkiego rodzaju podstawek,jakby ktoś chciał sie przekonać jakie są fajne to oddam za bezcen jedną pod 375L :)

pod 160L też jest, ale nie mogę sie doczekać kiedy ją wywalę.

Opublikowano
Ja bym radził osuszyć caly zbiornik,kiedyś na podstawie miałem baniak,była to wydmuszka,przestawiłem dwa najwieksze kamienie,po dziesięciu minutach od operacji pękło wzmocnienie z jednej strony,po kilku pękło i z drugiej.Co ja sie strachu najadłem,teraz takie rzeczy to bym na sucho robił, i rezygnuję z wszelkiego rodzaju podstawek,jakby ktoś chciał sie przekonać jakie są fajne to oddam za bezcen jedną pod 375L :)

pod 160L też jest, ale nie mogę sie doczekać kiedy ją wywalę.

Dlatego na tym forum wszyscy radzą podkładać pod zbiornik styropian lub piankę pod panele, a nie podstawki.