Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
slawek gorol - czemu tak sądzisz ? praktycznie cała polska bierze z łodzi

Chyba nikt rozważny nie kupuje ryb na giełdzie.Poważne firmy sprzedające ryby kupują z profesjonalnych hodowli zagranicznych.Wiem, bo miałem przyjemność na takowej być :)

Na bazarku to można za kilka złotych gumofilce kupić :D

Opublikowano

Ryby z gieldy biora przewaznie sklepy osiedlowe i inne zoologi w ktorych mozna trafic na ryby z gatunku pyszczak mix, malawi male i inne wynalazki.

Jezeli zemierzasz hodowac jakies konkretne gatunki lub po prostu "czyste" gatunkowo i ladne ryby zaopatrz sie w nie u sprawdzonych hodowcow lub importerow.

Opublikowano

no a może na tym forum ktoś takowy jest co posiada ciekawe ryby i zrobił by jakiś fajny komplecik. Np z bezpośrednim połączeniem pks. np katowice :) tak prezes aluzja :)

ps nie kupie ryb z odłowu. Bo dla mnie to jest chore. Np w akwarystyce morskiej już zanikają niektóre gatunki.

Opublikowano

jeszcze trochę mi zejdzie zanim założę to akwarium :) synek jeszcze daje w kość, a ja jestem po operacji barku. Także praktycznie wszystkie obowiązki spadły na kobitę :)Tak szukam kto może mieć OK ryby w OK cenie. Pokusił bym się nawet na podróż do Sklepu Malawi(podobna odległość jak na giełdę w łodzi) ale tam praktycznie wszystko na zamówienie...

Opublikowano

Jeżeli mowa o sklepmalawi.eu to oni zrezygnowali z handlu rybami i już tego nie robią. Taką informację dostałem od Pana kilka tygodni temu gdy tam dzwoniłem. Po prostu strona nie zaktualizowana.