slater11 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 witam mam Malawi od niedawna ale zauwazylem ze na tle strukturalnym zaczely sie pojawiac jakies osady czym najlepiej to czyscic
Andrzej454 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 #2 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 A coś więcej? Jaki to osad? Może to okrzemki? jeśli tak, to normalne. Nic się nie dzieje, przejdzie.
bikebog Opublikowano 14 Sierpnia 2011 #4 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 W Kakadu w Warszawie w Wola Parku facet zajmujący się rybkami i akwarystyką kiedyś powiedział , że wapienie filipińskie i tło strukturalne można czyścić Domestosem Jak to usłyszałem to myślałem że zaraz pójdę po ten domestos i mu lejkiem naleję do głowy by mu przeczyściło mózg z kamienia Co prawda niektórzy praktykują takie mycie z wszelkich osadów, ale wtedy trzeba porządnie wypłukać i liczyć się z konsekwencjami jak coś. Ogólnie nie polecam tej metody.
RadoHC Opublikowano 14 Sierpnia 2011 #5 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ale po co? Pozwol mu naturalnie zarosnac, fajnie to bedzie wygladalo. Niektorzy marza o tym zeby cokolwiek zaczelo porastac w ich akwariach a tu kolega od razu by czyscil
slawek gorol Opublikowano 14 Sierpnia 2011 #6 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Tła się nie da czyścić....Daj naturze pole do popisu
Sir_Yaro Opublikowano 15 Sierpnia 2011 #7 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Ja jak mi troche za bardzo zarosnie to lekko i niezbyt dokladnie czyszcze twardą gabka (wklad z mini filtra wewnetrznego). Robia sie takie fajne przeswity i wyglada jeszcze realniej niz jak bylo czyste lub calkiem zarosniete.
slater11 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor #8 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 osad wszedl tez na piaskowce i zwirek ma barwe brazowa pomaranczowa
Perez666 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 #9 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 To są zwykłe okrzemki. Ciesz się bo niedługo możesz mieć piękny zielony dywan
slater11 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor #10 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 hehe dywan powiadasz czyli co mam nic z tym nierobic samo zniknie??
Rekomendowane odpowiedzi