Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z całym szacunkiem do twórców bazy, to tu chyba jest kolejny byk;)

W bazie cała non mbuna i aulony mają niższą temp. a mbuna wyższą :) W rzeczywistości ryby przebywają na różnych rejonach i głębokościach i to nawet w obrębie jednego gatunku, a różnice temperatury zależą głównie od głębokości i pory roku. Więc IMHO lepiej uogólnić zakres bezpiecznych temperatur w akwarium od np. 24 do 28 stopni.

Opublikowano

Jeśli w lecie masz problem z wysoką temp. jak ja,to lepiej ustawić przez resztę sezonu większą wartość temp.Ja staram się utrzymywać na poziomie 26 st.

Rybom to większej różnicy nie robi...

Opublikowano

Potwierdzam, nie ma co się czepiać szczegółów w marginesie błędu odczytu termometra +/- jego dokładność. 25-26 stopni to najbardziej optymalny i "konserwatywny" zakres temperatur :]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Baza ryb na tej stronie jest nieaktualna , moge sprawdzic co aktualnie ma i jakie pysie bedzie mial w najblizszym czasie.Wiem ze zbiera zamowienie na pysie ktore sprowadza z niemiec , cena troche wyzsza ale pysie piekne i jestes pewny ze nie placisz za jakas krzyzowke , a jest tego w sklepach cale mnostwo.

Opublikowano

Dzieki jestem w trakcie ustalania obsady,meczy mnie kolejny problem czy z rybami wszystkozernymi,mozna trzymac miesozercow?takie akwaria na youtoube to codziennosc ,jak to jest naprawde?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.