Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowilem postawic sobie baniaczek z pielegniczkami ,wybor mial pasc albo na tanganike albo malawi z racji tego ze mieszkam w irlandii a tutaj dostep do tych ryb jest bardzo trudny,chce w koncu zdecydowac a raczej sie poradzic sklep ktory ma najlepsza oferte niema zbytnio ciekawej oferty na tanganike wiec pomyslalem ze moze malawi i po sprawdzeniu okazalo sie ze jest znacznie lepiej, moj baniak to 160x60x60 (576L) czy uda sie z listy ryb podanej w linku zrobic jakas ciekawa obsade by cieszyla oko i relaksowala z gory dziekuje wszystkim za jakiekolwiek rady http://www.seahorseaquariums.com/store/category/108/201/Lake-Malawi-Cichlids/

Brakło mi tchu czytając pierwsze zdanie. Proszę - piszmy poprawnie :) Gorol

Opublikowano

Witam zamorskiego kolege na forum.

Zalinkowany przez Ciebie sklep jakis tam asortyment ma ale szalu nie ma jako takiego.

Zasadnicz nic nie ma o jakosci tych ryb (ktore pokolenie) poza tym ja zawsze mam mieszane uczucia do sklepow w ktorych nie podaja pelnych lacinskich nazw.

Napisz gdzie dokladniej mieszkasz to moze bede mogl Ci podeslac jakies linki do miejsc w ktorych mozna kupic pyszczaki.

Jak z cala reszta - filtry, testy i inne duperele - masz juz czy dopiero myslisz o postawieniu baniaka?

Jezeli dopiero myslisz o zakladaniu zbiornika to jeszcze dluuuuga droga do czasu kiedy bedziesz mogl kupowac ryby.

Opublikowano

wszystko mam gotowe pokupione , moje miejsce zamieszkania to killarney ale niestety tutaj nic takiego nie znajde male misteczko jak zakopane dzwonilem juz do dublina i limericku ale oferta slaba ten sklep ktory podalem ma najwieksza baze i zbiera dobre opinie

Opublikowano

Zawsze możesz jeszcze kupić ryby w UK.

Z tego co wiem kilka sklepow z UK wysyła ryby do Irlandii.

Poszukaj w historii forum bo z tego co pamiętam był kiedyś jakiś temat z kupnem ryb w Irlandii.

Opublikowano

(Stara dobra podróż)Ryby w workach z tlenem wytrzynują kilkadziesiąt godzin ,pod warunkiem ze maja puste przewody pokarmowe , ,pytanie jak i ile jesteś wstanie poświęcic mamony i czasu na zdobycie rybek które chcesz, np.jak ja kupuje ryby to jadą one domnie około 250 kilometrów pociągiem i autobusem może masz auto lub jakiegos znajomego ktory podskoczy z tobą na pólnoc Irlandi ewentułalnie pociag ,samolot.

Opublikowano

Taa samolot :D

Szczególnie teraz gdy mają fazę na jakiekolwiek płyny :D

No chyba że ktoś ma prywatny.

Jutro prawdopodobnie będę u importera to go spytam czy wysyła do Irlandii.

Opublikowano

Trochę ryb masz tu:

http://home-garden.shop.ebay.ie/Pet-Supplies-/1281/i.html?Item%2520Type=Fish&_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A2471&rt=nc&_nkw=malawi&_catref=1&_dmpt=UK_Pet_Supplies_Fish&_ipg=200&_trksid=p3286.c0.m14.l1514

Muszę poszperać i sobie przypomnieć gdzie ja widziałem sklep z wysyłką do ie.

Z tym kolesiem który importuje ryby się nie widziałem ale napisałem do niego maila więc niedługo powinien odpisać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.